Arrangementer

Bliv klar til Erasmus-akkreditering: Deltag i online Q&A

30. juni 2021

Hvis man som aktør inden for skole-, erhvervsskole- eller voksenområdet er nysgerrig på mulighederne i en Erasmus+akkreditering, så har vi et alletiders tilbud: Den 14. september fra 13.00 til 14.00 afholder vi sammen med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen en Q&A for at svare på jeres spørgsmål til ansøgningsprocessen.

Ansøgningsfristen for Erasmus+ akkreditering ligger den 19. oktober 2021. Der kan søges om akkreditering for de aktører, der arbejder inden for sektorerne skole, erhvervsskole og voksenområdet, og i den proces vil der helt sikkert dukke en masse spørgsmål op.

Online Q&A sammen med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Det er de spørgsmål, som vi i samarbejde med Alexander Theis Kjærby Andersen fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til online Q&A for at svare på. Her vil der være mulighed for at få svar på mange af de spørgsmål, I sidder med, og for at blive klogere på, hvordan akkrediteringen kan tilpasses ens organisation eller konsortium.

Dine værter

Fra CDEU vil konsulenterne Elena Nielsen og Julie Sand Jørgensen, som til daglig arbejder indgående med uddannelsesområdet og Erasmus+, deltage. Fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse deltager Alexander Theis Kjærby Andersen, som er fuldmægtig inden for skoleområdet, og som arbejder med Erasmus-indkaldelser målrettet netop skoleområdet i Danmark.

Dato og tidspunkt

Den online Q&A finder sted tirsdag den 14. september kl. 13.00-14.00 på platformen Microsoft TEAMS.

Tilmelding og anden praktik

Du tilmelder dig vores online session via linket her senest fredag den 10. september kl. 12.00.

Du har mulighed for at stille dine spørgsmål i tilmeldingsformularen, og vi udsender mødelink til webinaret efter endt tilmeldingsfrist. Du modtager desuden en reminder dagen før webinaret. Vi gør opmærksom på, at webinaret vil blive optaget.

Hvem er den online session relevant for?

Alle ansøgningsskrivere og for de, der er nysgerrige på Erasmus+akkreditering, inden for skole-, erhvervsskole- eller voksenområdet, for kommuner, skoler, dagtilbud og gymnasier.

Program

13.00-13.10:  Velkommen og kort introduktion til Erasmus+ akkreditering v/Elena Nielsen og Julie Jørgensen

Vi sætter scenen og giver en indflyvning til de award criteria, som ansøgningen vil blive bedømt på, vi fremhæver de horisontale prioriteter, og hvordan de eventuelt kunne besvares i ansøgningsskemaet, og så giver vi et kort oprids af European Education Area.

13.10-13.25:  Q&A-session – hvad ønsker du at få besvaret i denne session? v/Julie Jørgensen og Alexander Andersen

Vi tager fat på de spørgsmål, som er kommet i forbindelse med tilmeldingen, og vi giver samtidig mulighed for, at I kan komme med nye spørgsmål.

13.25-13.35: Erasmus Plan v/ Alexander Andersen

Vi dykker ned i Erasmusplanen og forsøger at besvare, hvor detaljeret den skal være, og hvordan den internationale strategi kan supplere.

13.35-13.45:  Aktivitetsskema og budgetkategorier v/Julie Jørgensen og Alexander Andersen

Vi giver et overblik over de budgetposter, som er mulige at ansøge om støtte til, når man har opnået akkreditering, og vi vil komme ind på aktivitetsskemaet, som man skal udfylde, når man skal søge om midler som akkrediteret.

13.45-13.55: Sidste tips og gode råd med på vejen v/Julie Jørgensen og Alexander Andersen

Vi deler gode råd og tips til dig som ansøger og fortæller, hvad du særligt skal være opmærksom på, når du sender din akkrediteringsansøgning ind.

13.55-14.00: Opsamling og afslutning på dagens program v/Elena Nielsen og Julie Jørgensen

Mere information

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til et fysisk informationsmøde om Erasmus+ akkreditering for skole-, voksen- og erhvervsuddannelsessektoren den 8. september i Odense, som du kan læse om og tilmelde dig her.

Lad dig inspirere

Du kan også lade dig inspirere af Ikast-Brande Gymnasium, der er i gang med at ansøge om en Erasmus-akkreditering, og som i artiklen herunder fortæller meget mere om, hvorfor det er så god en mulighed.

Læs hele artiklen på linket her.

 

Lad os hjælpe dig videre

Kontakt en af vores kompetente medarbejdere, som kan rådgive dig inden for netop dette område og hjælpe dig videre med dit projekt.

Julie Sand Jørgensen
EU-konsulent
Kultur og uddannelse
Elena Nielsen
EU-konsulent
Uddannelse, VIA og erhverv