God historie

Christian fra Aarhus Kommune er på kompetenceudvikling hos CDEU

27. april 2022

Christian Lausten Sørensen har revet en uge ud af sin kalender og har taget turen fra rådhuset i Aarhus til CDEU’s kontor i Bruxelles. Her vil han suge til sig af viden om EU’s prioriteter og om CDEU’s arbejde, så han kan tage en masse ny inspiration med sig hjem til sit job i Aarhus. På CDEU er vi rigtig glade for, at Christian har prioriteret dagene hos os, da denne type af besøg kan forbedre vores forståelse af hinanden og skabe et endnu bedre samarbejde. Derfor håber vi også, at flere af vores midtjyske aktører har lyst til at gøre Christian kunsten efter.

Fra højre Christian Lausten Sørensen, Aarhus Kommune, og Lars Holte Nielsen, direktør for CDEU

Til daglig arbejder Christian Lausten Sørensen med at gøre Aarhus til en så attraktiv studieby som mulig i sin stilling som specialkonsulent for Erhverv og Bæredygtig Udvikling ved Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune. Han har dermed stor berøring med især uddannelses-, men også forsknings- og erhvervsområdet, hvilket alle er områder, som CDEU arbejder dedikeret med. Derfor virkede det også som en god mulighed at rive nogle dage ud af kalenderen for at lære nyt i EU’s hovedstad:

Vil lære jer bedre at kende og berette om, hvad der rører sig i Aarhus

  • Jeg kunne godt tænke mig at få lidt mere EU-inspiration til mit arbejde med uddannelse og beskæftigelse – og samtidig komme lidt tættere på jer på CDEU og hvordan I arbejder. Derfor greb jeg fat i Lars en dag, hvor han var i Aarhus. Han syntes heldigvis umiddelbart, at det var en god idé, at jeg tog herned for at høre om, hvad der rører sig både hos jer og på EU-området inden for mine arbejdsområder. Så jeg er taget afsted for at lære jer på CDEU endnu bedre at kende, ligesom jeg gerne vil lære om jeres prioriteter og selvfølgelig også berette om, hvad der rører sig i Aarhus, fortæller Christian Lausten Sørensen.

Det gør helt klart en forskel at dedikere nogle dage til at komme herned og grave sig ned i EU-stoffet, fordi besøget giver en meget bedre forståelse af EU’s muligheder og af, hvordan vi på CDEU arbejder med dem for vores mange aktører – Lars Holte Nielsen, direktør for CDEU

Besøg er en oplagt mulighed for at udbygge samarbejdet

Fra CDEU’s side er denne form for besøg meget velkomne, idet de er en oplagt mulighed for at udbygge samarbejdet med vore forskellige midtjyske aktører. I starten af maj kommer Gritt Thagaard Loft fra Aarhus Universitet på besøg for at arbejde herfra, og i december var det Ingeborg Jacobsen fra Aarhus Kommune, der blev klædt på med nyeste viden på det grønne område under et besøg hos os. Tidligere har Maria Vandborg, kulturkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, også været på et lignende besøg.

  • Det gør helt klart en forskel at dedikere nogle dage til at komme herned og grave sig ned i EU-stoffet, fordi besøget giver en meget bedre forståelse af EU’s muligheder og af, hvordan vi på CDEU arbejder med dem for vores mange aktører. Samtidig giver det os på CDEU et vigtigt indblik i, hvordan der arbejdes med EU hos den pågældendes arbejdsplads, og dermed kan vi bedre identificere, hvordan vi bedst kan støtte op om dette arbejde. Derfor er det også enormt glædeligt, at der allerede er flere, der har haft besøgt os på denne facon, fortæller Lars Holte Nielsen, direktør for CDEU.

Jeg kunne godt tænke mig at få lidt mere EU-inspiration til mit arbejde med uddannelse og beskæftigelse – og samtidig komme lidt tættere på jer på CDEU og hvordan I arbejder – Christian Lausten Sørensen, Aarhus Kommune

Mod på et lignende besøg?

På CDEU tager vi meget gerne en dialog, hvis der er medarbejdere hos andre af vores kommuner eller hos Region Midtjylland, Aarhus Universitet eller VIA University College, der ønsker at komme forbi på et lignende besøg.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lars Holte Nielsen
Direktør