Arrangementer

Møde: Hvorfor er det vigtigt, at vi samarbejder europæisk på skole- og dagtilbudsområdet?

27. april 2022

Vær med i Silkeborg Medborgerhus den 7. juni, hvor vi stiller skarpt på, hvorfor det giver mening at kigge ud over Danmarks grænser, når man beskæftiger sig med skole- og dagtilbudsområdet. Vi ser også på, hvad det er for en viden og erfaring, man kan hente hjem til egen praksis, og du vil kunne høre om, hvordan andre midtjyske aktører på området arbejder europæisk. Tilmeld dig senest den 1. juni.


Hør om midtjyske aktørers erfaringer

Formiddagen kommer til at byde på inspirationsoplæg fra midtjyske aktører med en række forskellige europæiske erfaringer på skole- og dagtlibudsområdet.  Vi kommer til at drøfte, hvorfor det giver mening at kigge ud over Danmarks grænser, og hvad er det for en viden og erfaring, man kan hente med hjem fra udlandet til sin egen praksis. Under dagens program kommer vi blandt andet ind på Erasmus+ akkreditering, inklusionsdagsorden i EU, verdensmål 4 og FN´s Børnekonvention.

Tid og sted

Tirsdag den 7. juni fra 10.00-12.00.

Silkeborg Medborgerhus – lokale 1
Bindslevs Plads 5
8600 Silkeborg

Tilmelding

Tilmelding sker via linket HER senest 1. juni. Der er 20 pladser, som tildeles efter først-til-mølle-princippet.

Program

10.00-10.10: Velkommen og præsentation af dagens program v/Julie Sand Jørgensen, EU-rådgiver, Central Denmark EU Office.

10.10-10.40: Inklusion i dagtilbud i Danmark og i Europa v/Erik Hygum, Ph.d. og chefkonsulent i Forskningscenter for pædagogik og dannelse, VIA University College.

Erik vil fortælle om sit seneste forskningsprojekt “Børn for Børn” og dele indsigter fra sit studie af sammenligning af rumænske og danske børnehaver.

10.40-11.10: En rejse ind i en Erasmus+ verden v/ Betina Duedal, Skoleleder, Frisholm Skole, Silkeborg Kommune.

Betina vil fortælle om, hvordan hun begyndte sin rejse ind i Erasmus+ samarbejder, hvordan det lykkedes hende at finde partnerskaber og – ikke mindst – hvad hun har har fået ud af disse europæiske samarbejder.

11.10-11.40: Hvad får man som kommune ud af at arbejde europæisk? v/Betina Maria Folke, Ledelses- og Udviklingskonsulent, Center for Børn og Læring, Herning Kommune.

Betina Maria fortæller om sine tanker om, hvorfor det giver mening for kommunen at gå ind i et europæisk samarbejde, og hvilke erfaringer hun har opnået i processen frem mod en Erasmus+ akkreditering.

11.40-12.00: Efter- og videreuddannelse i Europa – hvordan kommer man i gang? v/ Julie Sand Jørgensen, EU-rådgiver, Central Denmark EU Office.

Julie vil kort fortælle om, hvad CDEU kan være behjælpelig med, ligesom hun vil introducere muligheden for at ansøge om europæiske efter- og videreuddannelsesmidler samt præsentere en studietur til Bruxelles i efteråret 2022.

Målgruppe

Direktører, chefer, ledelseskonsulenter og andre midtjyske nøgleaktører inden for skoler og dagtilbud.

Spørgsmål?

Har du nogen spørgsmål til arrangementet, så tag fat i Julie Sand Jørgensen – du finder hendes kontaktinfo lige herunder.

 

Lad os hjælpe dig videre

Kontakt en af vores kompetente medarbejdere, som kan rådgive dig inden for netop dette område og hjælpe dig videre med dit projekt.

Julie Sand Jørgensen
EU-konsulent
Kultur og uddannelse