ARRANGEMENTER

Udforsk bæredygtighed i kulturprojekter med EU-midler

22. maj 2023

Bæredygtighed er mange ting. Men hvordan kan kulturorganisationer konkret bidrage til en mere bæredygtig verden, og hvori består deres unikke bidrag? Som kulturorganisation kan du sammen med andre blive klogere på, hvordan I kan håndtere de udfordringer, I står overfor, når det gælder bæredygtighed.

De overvejelser du står med er ikke kun aktuelle for dig og din nabo. Det er overvejelser og udfordringer, som drøftes i hele Europa. Med EU-midler og europæiske partner kan I sammen udforske, hvordan I gerne vil arbejde med bæredygtighedsprincipper i jeres kulturaktiviteter og sammen finde løsninger.

Vi vil i denne times online webinar introducere dig til de primære hovedfund, som et nordisk kulturprojekt har brugt de sidste 1,5 år til at undersøge kulturens unikke rolle i en bæredygtig dagsorden. Vi vil ligeledes åbne det bæredygtige program op for dig til det årlige internationale scenekunstmøde, der i år finder sted i Aarhus og Midtjylland. Selvom du ikke arbejder med performance og scenekunst til daglig, kan mødets overordnet tematik climate emergency fortsat være interessant for mange. Du vil kunne bruge scenekunstmødet, som platform til at finde nye interessante partnere til dit næste kulturprojekt.

Webinaret begynder med indledende ord fra organisationen Bæredygtigt Kulturliv NU, og afrundes med Region Midtjyllands og Central Denmark EU Office´s rådgiverindsats Genvej til Europa, der vil give dig en lille smagsprøve på, hvad der findes af europæiske midler til at samarbejde på tværs af grænser til dit næste kultur- og bæredygtighedsprojekt.

Målgruppe

Alle kulturinteresserede, der vil vide mere om kultur og bæredygtighed samt kulturkonsulenter, -chefer i Europæisk Kulturregion og midtjyske kulturaktører.

Tilmelding

Sker seneste dagen før kl. 12.00 via linket her.

Tid

Fredag den 2. juni kl. 09.00-10.00 via Microsoft Teams. Vi sender dig efterfølgende et mødelink.

Mere Information

Det årlige internationale scenekunstmøde: IETM (International network of performance art) Aarhus Plenary Meeting 12. – 15.06.2023 kan læse her.

Program

 

09.00-09.05   Velkommen

v/Julie Sand Jørgensen, EU-rådgiver, Central Denmark EU Office

09.05-09.15   Præsentation af mødets tematik kultur og bæredygtighed

v/Jakob Teglgaard, Medstifter og leder af Bæredygtigt Kulturliv NU

09.15-09.25   Inspirationsoplæg om kulturens unikke rolle i en bæredygtig dagsorden

v/Julie Sand Jørgensen, EU-rådgiver, Central Denmark EU Office

09.25-09.35   Introduktion til Climate emergency på det internationale scenekunstmøde IETM

v/Charlotte Mors, Adm. direktør, Performing Arts Platform

09.35-09.45   Overblik over EU-muligheder for kultur- og bæredygtighedsprojekter

v/ Louise Godt, EU-kulturrådgiver, Central Denmark EU Office

09.45-09.55   Q&A

v/ Emma Meyer, studentermedarbejder, Central Denmark EU Office

09.55-10.00   Afrundende ord fra den midtjyske kultur- og bæredygtighedsindsats

v/Mie Pedersen, Specialkonsulent, Kulturteamet, Regional Udvikling, Region Midtjylland