God historie

104 medlemmer af Midtjysk Lederforum på besøg i Bruxelles

20. juni 2022

Den 10. og 11. juni var 104 medlemmer af Midtjysk Lederforum i Bruxelles. Her fik de bl.a. en grundig introduktion til EU’s betydning for midt-og vestjyske virksomheder og et indblik i de aktuelle sager, som EU arbejder med lige nu. Vi har talt med virksomhedsejer Kris Klintebæk samt med Hernings borgmester Dorte West (V) om udbyttet af turen.

Lars Holte Nielsen taler for Midtjysk Lederforum i Bruxelles

Midtjysk Lederforum er en forening for virksomhedsejere og -ledere, der har lyst til at udvikle sig selv og deres virksomhed. Foreningen arrangerer møder, som skal styrke dialogen og fremme relationerne mellem ledere på topniveau i det midtjyske område.

Bredt program i Bruxelles

På programmet under besøget i Bruxelles var der således oplæg fra blandt andre europaparlamentsmedlem Søren Gade (V), fra Anders Ladefoged, der leder Dansk Industris Bruxelles-kontor, samt  fra ambassaderåd Nadja Schou Lauridsen og handelschef Steen Thorsted, begge ansat ved Danmarks Permanente Repræsentation i EU.

Der var ligeledes oplæg fra Lars Holte Nielsen, som er direktør ved CDEU. Herfra fortalte også EU-konsulenterne Thomas Steen Hansen og Tarik Kehli om de mange muligheder, der er for at søge EU-funding til ens virksomheds innovative idéer. Hen over dagen gav netværks-sessioner desuden god mulighed for at drøfte de forskellige oplæg og input i mindre grupper.

’Har lært mere om EU på de sidste 3-4 timer end over de sidste 30-40 år’

Kris Klintebæk, CEO for Concept Data A/S, Herning

De mange oplæg gav deltagerne en masse god viden med sig hjem:

  • Jeg har lært mere om EU på de sidste 3-4 timer, end jeg har over de sidste 30-40 år, lyder det fra Kris Klintebæk, der er CEO for Concept Data A/S i Herning, inden han uddyber:
  • Især oplægget fra Søren Gade var noget, jeg virkelig kunne bruge. Han fik det gjort klart, at der er nogle større sammenhænge, som det er værd at være opmærksom på, og så satte han nogle gode ord på, hvorfor det er, at vi i Danmark indimellem skal være bedre til at se på det store fællesskab frem for kun på vores egen, danske sammenhæng.

EU er samlet set Danmarks absolut største eksportmarked, og derfor har udvikling indenfor EU og samarbejde mellem EU-landene naturligvis stor interesse for os som kommune og ikke mindst for vores lokale erhvervsvirksomheder – Dorte West (V), borgmester i Herning

’EU har nok mere indflydelse på vores lovgivning og erhvervsudvikling, end mange er bevidste om’

Dorte West (V), borgmester i Herning

Der var et bredt udsnit af det midtjyske erhvervsliv og den midtjyske uddannelsessektor repræsenteret på turen, og fra Herning deltog også kommunaldirektør Erik Hattens samt borgmester Dorte West (V):

  • EU er en stor og kompleks størrelse, som nok har mere indflydelse på vores lovgivning og erhvervsudvikling, end mange er bevidste om. EU er samlet set Danmarks absolut største eksportmarked, og derfor har udvikling indenfor EU og samarbejde mellem EU-landene naturligvis stor interesse for os som kommune og ikke mindst for vores lokale erhvervsvirksomheder, fortæller Dorte West, inden hun fortsætter:
  • Det er altid interessant at høre om de aktuelle sager, som EU arbejder med, og hvilke forventninger, man har til muligheder og udfordringer fremadrettet. Desuden er der et andet væsentligt element ved sådan en tur, og det er fokus på at styrke netværket blandt deltagerne. Det har også været meget givtigt.

Jeg har lært mere om EU på de sidste 3-4 timer, end jeg har over de sidste 30-40 år – Kris Klintebæk, der er CEO for Concept Data A/S i Herning

CDEU har assisteret sekretariatet bag Midtjysk Lederforum med at arrangere turens program, og vi siger tusind tak for besøget og for, at I havde lyst til at komme til Bruxelles for at høre om EU’s mange muligheder.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lars Holte Nielsen
Direktør
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst
Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst