Erhverv og Vækst

EU-finansiering af midtjysk innovation

Har din virksomhed en god projektidé? Er projektet innovativt og nytænkende? Og har projektet værdi for andre end dig selv og din virksomhed? Så har din virksomhed måske det, der skal til, for at opnå støtte fra et af EU’s programmer.

CDEU’s erhvervskonsulenter, fra venstre Tarik Kehli og Thomas Steen Hansen.

IFacilitator – EU for virksomheder

CDEU har mange års erfaring med at rådgive virksomheder om mulighederne i EU-systemet.

Du er altid velkommen til at tage fat i en af vores to erhvervskonsulenter,  Tarik Kehli på tk@centraldenmark.eu eller Thomas Steen Hansen på tsh@centraldenmark.eu, hvis du vil høre nærmere om mulighederne for EU-støtte til din innovative idé.

Vi rådgiver primært om EIC Accelerator og Eurostars, og vi hjælper gerne med at læse din ansøgning igennem, ligesom vi også hjælper med at søge EUopSTART-midler til at finansiere ansøgningsskrivningen. Du kan læse mere om vores indsats iFacilitator i vores produktblad her. 

Gode eksempler på EU-støtte

Her kan du læse om nogle af de virksomheder, som CDEU har hjulpet frem til EU-støtte:

Hydract A/S

Hele fire gange er det lykkedes ventilen Hydract fra Skive at hente EU-støtte, og det er blevet til hele 36,7 mio. kr. i alt. Det har dog langtfra været smertefrit, og firmaet bag har bl.a. været alarmerende tæt på at få sit udviklingsarbejde lukket ned. Men nu har den nyskabende ventil efter årelang udvikling fået Carlsberg med som partner og er på vej mod et gennembrud. Læs mere

Hydract-ventilen bruger vand frem for luft til at åbne og lukke, hvilket gør det muligt f.eks. at blande væsker i fødevareindustrien med meget højere præcision, end det ellers har været muligt. Nu er udviklingen nået så langt, at en af de helt store spillere vil være med:

’Carlsberg har hele vejen igennem lagt både navn og faciliteter til, så vi kunne teste. Men nu er vi der, hvor de også overvejer at gå ind og ændre grundlæggende i deres teknologi for at indarbejde vores løsning. Så har vi da fået skabt noget,’ fortæller Peter Espersen, der er direktør i Hydract A/S.

Læs hele historien på linket her.

Radisurf

RadiSurf fra Aarhus har udviklet en unik metode til at lime materialer sammen på en særlig facon, og løsningen har potentiale til at gøre bilindustrien meget grønnere. Senest har de med CDEU's hjælp opnået 11 mio. kr. i EU-støtte. Læs mere

RadiSurf fra Aarhus arbejder med en såkaldt nanocoating-teknologi, som laver ekstremt stærke sammenbindinger mellem materialer. I 2018 opnåede firmaet fået over 2,5 mio. kr. fra EU til udviklingen, og den støtte blev i 2020 suppleret med hele 11 mio. kr. Her kan du læse om firmaets unikke teknologi og dens store potentiale.

Læs hele historien på linket her.

Cellugy

EU’s EIC Green Deal-call har i 2020 givet den aarhusianske virksomhed over 17 mio. kr. til at hjælpe med at bringe den banebrydende løsning EcoFlexy fra laboratoriet til markedet. Læs mere

EcoFlexy er et biologisk nedbrydeligt materiale fremstillet af biotransformeret sukker, som kan bruges i en række sammenhænge, herunder emballering af mad, kosmetik, med meget mere.

De 17 mio. kr. i EU-støtte skal hjælpe med at bringe den unikke løsning fra laboratoriet ud på markedet, skabe lokale jobs og tiltrække yderligere investorer.

Du kan læse historien her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst