EU for dig

Forskning og uddannelse

Team Forskning og Uddannelse består af CDEU’s repræsentation for Aarhus Universitet (AU) og for VIA University College (VIA) såvel som for resten af det midtjyske uddannelseslandskab.

I teamet sidder Lina Christensen (primært AU), Elena Nielsen (primært VIA) og Julie Sand Jørgensen (primært det øvrige uddannelsesområde.

Cases

Her kan du læse om nogle af de cases og projekter på forsknings- og uddannelsesområdet, som vi har hjulpet frem mod succes:

Skanderborg Gymnasium tog på EU-studietur i Midtjylland

Et nyt, bæredygtigt studieturskoncept skal lære gymnasieelever om EU ved at vise, hvordan det europæiske samarbejde påvirker lokalt i det midtjyske – i stedet for at tage et fly til Bruxelles og høre om EU dér.

Det er DEO, der sammen med CDEU og seks midtjyske uddannelsesinstitutioner står bag konceptet, som er ved at blive rullet ud her i efteråret 2021:

 

Prorektor for AU: 'Vi kan mere sammen'

Prorektor Berit Eika fra Aarhus Universitet var i efteråret 2018 i Bruxelles til Nordic University Days. Her var ledelsesrepræsentanter fra 60 nordiske universiteter samlet.

CDEU var en af hovedkræfterne bag arrangementet, som var en stor succes, der blandt andet sikrede en stærkere, fælles stemme i debatten om det kommende EU-budget for forskning og innovation:

VIA Holstebro vil bekæmpe elevers frafald fra uddannelser i nyt EU-projekt

Alt for mange elever frafalder deres uddannelser, men nu har et nyt EU-projekt med VIA Holstebro i spidsen sat sig for at undersøge, hvordan eleverne bedre kan fastholdes.

EU synes så godt om idéen, at projektet i efteråret 2019 opnåede 2 mio. kr. i støtte – og CDEU har hjulpet hele vejen igennem:

CDEU hjælper to VIA-forskere med i vigtige, europæiske netværk

Medlemskab af en af EU’s COST-aktioner fordobler succesraten for Horizon 2020-projekter. I sommeren 2020 hjalp CDEU to forskere fra VIA University College med i to forskellige COST–aktioner, og her kan du læse nærmere om, hvad VIA håber at få ud af medlemskaberne. 

Asmildkloster Landbrugsskole vil rekruttere unge landmænd sammen med hele Europa

Landbrugets image lider blandt de unge, og det skader rekrutteringen.

Det ved de hos Asmildkloster Landbrugsskole ved Viborg, som via et nyt EU-projekt vil forsøge at gøre det mere attraktivt at gå ind i faget.

Og de står ikke alene: Hele 16 europæiske partnere har allerede meldt sig til at deltage i projektet:

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet
Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA