EU for dig

Sundhed

Vores arbejde på sundhedsområdet skal bidrage til, at Midtjylland fortsat sidder stærkt på både den nationale, men også på den europæiske politiske dagsorden omkring sundheds-it via netværk, synlighed og deltagelse i indflydelsesrige ekspertgrupper.

Vi arbejder med at understøtte Sundhedsinnovationsteamet under Region Midtjylland til at bidrage til et bæredygtigt og effektivt sundhedsvæsen på alle regionens hospitaler og til at sikre stærkere samarbejder om innovation inden for sundhed og life science.

Endelig har CDEU som sigte sammen med kommuner og sundhedsklynger at sikre, at Midtjylland har status som én af Europas stærkeste til at forebygge mod kroniske sygdomme og er førende på velfærdsteknologiområdet.

Cases

Her kan du læse om nogle af de sundhedsprojekter, som vi har hjulpet med at sætte i søen:

Motion på Recept - Hvordan hjælper projektet ude hos aktørerne?

Randersklyngen, herunder Regionshospitalet Randers og udvalgte kommuner, er partnere i et EU-projekt, der tilbyder motion på recept til psykisk sårbare. Formålet med projektet er at styrke og fremme borgernes sundhed ved, at de bliver mere fysisk aktive. Her i 2021 er projektet nået over halvvejs. Derfor har vi talt med Regionshospitalet Randers og Favrskov Kommune om, hvorvidt projektet gør en forskel.

Motion på Recept

CDEU hjalp i foråret 2019 Randersklyngen med at at blive partner i det vidtspændende, europæiske projekt Motion på Recept, hvori Randersklyngen søger at benytte motion på recept som et alternativ til medicinsk behandling for psykisk sårbare.

Læs mere på linket her

 

Første danske associerede partner i IMI-programmet

Verdens største offentlig-private partnerskab inden for sundhedsvidenskab, IMI, inkluderede i juli 2019 den første danske associerede partner i en af deres nye indkaldelser.

Dermed sikres en dybere indsigt i og forståelse af IMI-programmets dynamikker, som kan komme alle danske sundhedsaktører til gode, og vi er på CDEU glade for at have kunnet understøtte processen.

Læs hele historien på linket her

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Maria Heilskou Pedersen
EU-specialkonsulent
Sundhed
Xenia Ramirez Lauritsen
EU-specialkonsulent
Sundhed