Gode historier

2,2 millioner kroner i EU-støtte skal skabe masser af jobs i Midtjylland

6. september 2017

Christian Buur, CEO hos Unisense

Virksomheden Unisense fra Aarhus har netop modtaget over 2,2 millioner kroner i EU-støtte med hjælp fra CDEU’s forløb, iFacilitator. Pengene skal gå til at udvikle en sensor til brug i biogasproduktion, og beløbet skal sætte så stort skub i udviklingen, at CEO Christian Buur regner med at tredoble firmaets godt 30 ansatte over de næste tre-fire år.

– For en virksomhed som vores, så er sådan en støtte en super hjælp, som kan bringe os et godt stykke videre i vores udvikling, fortæller Christian Buur.

Ny, industriel strategi

Hans firma, Unisense, udvikler en række forskellige sensorer til måling af forskellige gasarter, og hidtil har kundegrundlaget bestået af forskere verden over. Men det skal der laves om på nu, hvor Unisense har fået lavet en industriel strategi og er gået i gang med at videreudvikle deres produkter til industrielt brug.

Sensor kan betyde store besparelser

Den sensor, som firmaet netop har opnået EU-støtte til at udvikle, skal således måle niveauet af svovlbrinte (H2S) i biogasproduktion. Når biogas produceres, så produceres der samtidig en stor mængde svovlbrinte, der skal fjernes, før gassen kan sendes i gasturbinen og omsættes til elektricitet. En sensor, som kan måle kontinuerligt under biogasproduktionen, kan betyde store besparelser i de kemikalier, der anvendes til fjernelse af svovlbrinten, og derved bliver produktionen langt mere rentabel. Sådan en sensor er endnu ikke udviklet – så det er Unisense nu i gang med at gøre.

CDEU hjalp med afklaring af muligheder

Det var CDEU’s forløb for SMV’er, iFacilitator, der hjalp Unisense med at afklare mulighederne for EU-støtte, og den hjælp satte Christian Buur pris på:

– Man kan som dansk virksomhed godt have en tendens til at holde sig til nationale programmer, men afklaringen fra iFacilitator gav os et indblik, i at der var nogle spændende midler at hente i EU. Den fik bragt det at søge EU-støtte ned i øjenhøjde, og den gav os helt klart en større sult på at søge.

Støtten kom fra Eurostars

De 2,2 millioner støttekroner kommer fra EU’s Eurostars-program. Programmet er møntet på SMV’er, som har den gode idé, men som mangler støtte i udviklingsfasen frem mod prototypen. Eurostars retter sig mod produktudvikling, som baserer sig på forskning og udvikling, og det er først og fremmest den gode idé, der tæller, mens fagområdet ingenting betyder.

Anbefaler andre at søge

Spørger man, om Christian Buur anbefaler andre SMV’er at søge, er svaret et klart ja:

– Hvis man har et godt produkt med et godt markedspotentiale og en god udviklingshistorik, så er det bestemt muligt at opnå støtte, fortæller han og fortsætter:

– Desuden er det et krav, at man har en international virksomhed som partner i projektet, og det gør, at man kan få lavet demonstrationer af og afprøvet sit produkt andre steder i verden, hvilket udvider den europæiske rækkevidde i ens produkt.

Vil du vide mere om iFacilitator og mulighederne for EU-støtte for virksomheder, så kan du læse meget mere her: https://www.centraldenmark.eu/information-til/virksomheder/radgivning-ifacilitator-central-denmark/

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst