God historie

4,25 millioner til CareWare skal skaffe bedre velfærdsteknologi

6. juni 2018

Aarhus Kommunes Center for Frihedsteknologi har sammen med fem partnere fået 4,25 millioner kroner til at videreudvikle platformen CareWare. Her møder velfærdsteknologi de institutionelle brugere, og platformen er unik, da den sætter fokus på dialogen mellem bruger og leverandør. CareWare kan, takket være bevillingen, vækste sin model til en CareWare Nordic-platform.

Her ses Ivan Kjær Lauridsen, chef for Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune, sammen med Sonja Hansen, som er European Project Officer samme sted.

Skaber nye løsninger i nordisk samarbejde

De mange millioner er kommet fra Interreg Øresund-Kattegat-Skagerrak (Interreg ØKS), som er et EU-program, der sigter mod at forbedre interaktionen og dermed også mod at skabe nye løsninger i det nordiske samarbejde. Det er CDEU, der har hjulpet Aarhus Kommune med ansøgningen.

Hjælper med uddannelse, udvikling og videndeling

Projektet, som hedder CareWare Nordic, handler ikke kun om løsninger, men også om at uddanne og vejlede i brugen af dem, at hjælpe virksomhederne med at udvikle og at få bragt teknologierne på markedet nationalt og internationalt, samt at arbejde på tværs af Danmark og Sverige for videndeling og for at finde de bedste løsninger for såvel den enkelte kommune som for borgerne.

Banebrydende mødested

Projektet går ud på at udbrede en platform, som Center for Frihedsteknologi ved Aarhus Kommune i flere år har kørt med stor succes, og som hedder CareWare. Det er en banebrydende form for messe og mødested, hvor udbydere af løsninger på velfærdsområdet mødes med brugere, såsom plejehjem, sygehuse og kommunale repræsentanter. På CareWare er det centrale, at brugerne ledes af ingeniørstuderende på tilrettelagte rundvisninger, som sikrer, at brugeren kommer omkring præcis de løsninger, der er centrale for netop dén bruger. Ved de enkelte stande har udbyderen, typisk en virksomhed, så mulighed for at fortælle om et – og kun et – produkt, som virksomheden mener, at brugeren kunne have særlig gavn af.

Giver borgerne bedre og billigere løsninger

Denne særlige form for matchmaking gavner i alle led, lige fra virksomheder over offentlige aktører (eks. kommuner og regioner) til brugere (eks. plejehjem og ældrecentre) og selvfølgelig også de borgere, der, takket være samarbejderne, som opstår via CareWare, ender med at få bedre, mere innovative og billigere slutprodukter i hånden.

Fakta om CareWare Nordic

Projektets varighed: 3 år.

De øvrige partnere i projektet er

– Viborg Kommune (DK),
– Center for Industri v/Bjerringbro (DK),
– SOSU-skolen Østjylland (DK),
– Hålseteknikcentrum Halland – Högskole/Universitet (her er 6 kommuner med) (SE) samt
– Varberg Kommune (SE).

Totalt budget for projektet: 8,6 mio. kr., hvoraf de 4,25 mio. kr. altså er givet i støtte, og resten finansieres af partnerne selv.

Hør nærmere

Kunne du tænke dig at høre mere om de muligheder, der måtte ligge i projektet, så er du velkommen til at kontakte EU-konsulent Maria Heilskou Pedersen på mhp@centraldenmark.eu

 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Maria Heilskou Pedersen
EU-specialkonsulent
Sundhed
Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet
Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent (barsel)
Grøn omstilling