God historie

500.000 kr. i støtte: Projekt vil afdække kulturens unikke rolle i en bæredygtig udvikling

1. december 2021

Det første nordiske projekt, der skal se nærmere på kulturens unikke rolle i en bæredygtig og grøn udvikling, bliver nu en realitet. Det sker takket være 500.000 kr. i støtte fra Nordisk Kulturfond, og CDEU er koordinator for projektet, der har syv partnere fra hele Norden.


Bæredygtighed sætter dagsordenen på virkeligt mange områder i disse år, og kulturområdet er ingen undtagelse. For hvad vil bæredygtighed i kulturen egentlig sige? Det skal et nyt, nordisk projekt kaldet ‘Kulturens unikke rolle i en grøn og bæredygtig udvikling’ nu se nærmere på.

Indsamlet viden skal give fælles forståelse

Svaret ser nemlig meget forskelligt ud, alt efter hvem man spørger. Derfor skal det nye projekt indsamle viden til at give en fælles forståelse af, hvad bæredygtighed i kultur er, både set fra myndighedernes og fra kulturinstitutionernes synspunkt.

Der er tale om et investeringsprojekt

Projektet er, hvad CDEU’s kulturkonsulent Julie Sand Jørgensen kalder et ’investeringsprojekt,’ idet der skal lægges nogle ressourcer i projektet for at bane vej for nye projekter fremadrettet:

  • Med projektet her går vi efter at indhente og bearbejde den viden, der er opbygget ude i kulturlivet, så vi kan opnå en god kortlægning. Når den så er på plads, vil vi i projektet gerne vidensdele, kommunikere og styrke vores partnerskab, hvilket bl.a. skal ske ved at afholde et partnermøde i Sverige, fortæller Julie Sand Jørgensen, inden hun uddyber:

Se på, om der skal søges EU-støtte til yderligere afklaring

  • Undervejs skal vi afdække, hvem det giver strategisk bedst mening at samarbejde med fremadrettet, ligesom vi skal have set på, om der er områder, der mangler yderligere afklaring, og hvor vi kan søge EU om støtte til et nyt projekt, forklarer Julie Sand Jørgensen, der også har været med til at formulere ansøgningen om projektmidler.

To midtjyske teatre er med som partnere

CDEU er projektkoordinator, og med i partnerskabet er Region Midtjylland samt to midtjyske kulturinstitutioner, nemlig Svalegangen, der er et aarhusiansk teater, og Secret Hotel, der er et teater beliggende i Syddjurs Kommune.

Projektets varighed

Projektet starter den 1. december 2021 og varer til 31. december 2022.