God historie

645.000 kr. i EU-tilskud til at udvikle masterclasses for unge musiktalenter

7. august 2020

Promus, der er musikbranchens netværk- og kompetenceplatform i Aarhus, har her til sommer modtaget 645.000 kr. i tilskud til sit EU-projekt. Genvej til Europa har rådgivet i ansøgningsprocessen, og pengene skal nu bruges på at udvikle masterclasses for unge musiktalenter sammen med en række europæiske lande i netværket Music Cites Network.

Jesper Mardahl, leder af Promus, fortæller:

– Jeg er rigtig glad for denne positive tilbagemelding om, at vores projekt er gået igennem, og jeg glæder mig til at komme i gang.

Jesper Mardahl fortsætter:

– Der har været mange mennesker – ikke mindst vores gode partnere – inde over denne ansøgning, og vi har fået rådgivning fra både Creative Europe Help Desk Denmark og Genvej til Europa ved Central Denmark EU Office. Det har været et godt samarbejde for sparring til kvalificering af projektets indhold.

Masterclasses og mentoring

Projektet giver en blandet tilgang af masterclasses og mentoring til 12 fagfolk i den tidlige karriere, ligesom det har til formål at gøre det lettere at oprette et bæredygtigt netværk for den nye generation af musikfolk.

Deltagere fra fire lande giver stærk europæisk dimension

Desuden har projektet en stærk europæisk dimension, da deltagerne vil være fra forskellige EU-nationaliteter, og da det vil drage fordel af festivalbaseret oplevelse i fire forskellige europæiske lande, nemlig Danmark, Island, Holland og Tyskland. Projektets partnere kommer af Music Cites Network, og aktiviteterne fremmer på den måde udveksling på tværs af grænser og skal derved give projektet en betydelig europæisk merværdi.

Vil medvirke til at udvikle et stærkt, bæredygtigt marked for europæisk musik

Ved at arbejde med musikfestivaler og etablerede musikfagfolk er det fælles mål for projektet at opnå og dele viden om aktuelle, strukturelle ændringer i musikbranchen, der påvirker det europæiske marked, og at samarbejde om at finde værktøjer og opnå indsigt til at udvikle et stærkt, bæredygtigt marked for europæisk musik – inden for Europa.

Kan vi også hjælpe dig?

Hvis din kulturinstitution har mod på at arbejde europæisk ligesom Promus, så er det bare med at komme i gang! Europæiske ansøgninger er nemlig et genialt redskab til at udvikle dit projekt sammen med nye samarbejdspartnere, så projektet bliver bedre og mere relevant – også for dit publikum.

Julie Sand Jørgensen og Louise Godt fra Genvej til Europa står klar til at byde ind med den viden og de kompetencer, som du som kulturaktør kan få brug for, når du vil i gang med at samarbejde på tværs af grænser. Vores kontaktinfo finder du herunder, og vi glæder os til at høre fra dig!

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur