ARRANGEMENTER

Internationale gæster kommer til Midtjylland og Aarhus

20. januar 2023

Aarhus og resten af Midtjylland kommer snart til at vrimle med internationale gæster, som arbejder med teater, scenekunst og performance: Performing Arts Platform scenekunstens indgang til sparring og udvikling i Aarhus, er vært for det store plenarmøde i IETM- International Network for Contemporary Performing Arts i juni 2023.

Tilmelding til Aarhus IETM 2023 er åben

”Det er superdejligt at være nået dertil, at vi nu kan åbne tilmeldingen op for IETM-medlemmer rundt omkring i hele verden og for danske scenekunstaktører. Det har været en lang rejse at nå hertil, men med et stærkt team, bredt samarbejde, samt ikke mindst god opbakning, er det lykkedes os. Og det er vi superglade for, og vi glæder os til juni”, fortæller Charlotte Mors, daglig leder af Performing Arts Platform (PAP) og primus motor for at hive værtskabet for IETM hjem til Aarhus og Midtjylland.

Vil vække nye tanker og inspirere til handling og bevidsthed

Aarhus Plenary Meeting 2023 præsenterer et fagligt program, der har til formål at vække nye tanker og inspirere til handling, bevidsthed og positiv effekt. Sammen vil deltagerne dykke ned i eksisterende kunstpraksis, diskutere produktionsmetoder og udveksle kunstneriske strategier.

Såvel mødedeltagere som lokale teaterinteresserede borgere kunne opleve et kunstnerisk program med en række stærke danske forestillinger, som alle relaterer sig til mødets overordnede tema. Temaet for mødet er klimamæssig bæredygtighed og begrebet climate emergency justice.

Midtjyske kulturaktører får besøg af internationale gæster

Julie Sand Jørgensen, EU-rådgiver ved CDEU.

CDEU er med i maskinrummet, når der lægges byggesten til sammensætning af et godt IETM-møde. Det tværkommunale kulturnetværk Europæisk Kulturregion og Region Midtjylland har bidraget med støttekroner til, at IETM kommer til Aarhus og Midtjylland. Det er nemlig vigtigt, at alle midtjyske kommuner får mulighed for at se sig som en del af et så stort europæisk netværksmøde.

”Jeg er meget begejstret for, at det er lykkedes. Det er efterhånden nogle år siden, Charlotte Mors og jeg sammen fik den gode idé at hente værtskabet for et IETM-møde til Midtjylland. Og så er det jo kun ekstra dejligt at være vidne til et super team i Performing Arts Platform, som tager fra og påtager sig det store ejerskab, det er at være vært. Det kan aarhusianere og scenekunstnere kun glæde sig til at tage del i”, siger Julie Sand Jørgensen, EU-rådgiver ved CDEU.

Det har været en lang rejse at nå hertil, men med et stærkt team, bredt samarbejde, samt ikke mindst god opbakning, er det lykkedes os. Og det er vi superglade for, og vi glæder os til juni”, fortæller Charlotte Mors, daglig leder af Performing Arts Platform (PAP)

Pre-meetings skal styrke internationale netværk

Udover selve hovedprogrammet, så byder IETM Aarhus Plenary Meeting 2023 også på en række pre-meetings, som flere af de midtjyske kommuners kulturinstitutioner bidrager til. De får i den forbindelse mulighed for at byde internationale kollegaer velkommen og samtidig styrke deres internationale netværk til kommende produktioner og projekter. Pre-meetings sker den 11.-12. juni, hvor midtjyske kulturinstitutioner vil byde internationale velkommen og styrke deres internationale netværk til kommende produktioner og projekter.

De fire pre-meetings i Midtjylland er: Earthwise Residency i Syddjurs Kommune, White Hole Theatre i Viborg Kommune og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret i Holstebro Kommue. Derudover findes der et pre-meeting ved Sisters Hope Home i Hedehusene. Disse parallelle besøg dyrker forbindelsen mellem deltagerne og fodrer ind i diskussionen om kunstens rolle i dag.

Om IETM møde 2023

ET IETM-møde i Midtjylland giver mulighed for, at såvel internationale som danske scenekunstaktører kan udbygge netværk, udveksle erfaringer og diskutere aktuelle udfordringer – og samtidig få et indblik i en kulturregion som et stærkt kulturelt kraftcentrum.

IETM – International Network for Contemporary Performing Arts – er på scenekunstområdet det største og mest betydningsfulde europæiske netværk, der med sine over 500 medlemmer fra mere end 60 lande, har forgreninger ud i hele verden www.ietm.org.

Det kommer til at ske:

  • 3 dages netværksmøde for mere end 500 internationale scenekunstaktører.
  • Fagligt inspirerende program med op imod 25 programpunkter –keynotes, debatter, workshops, performance-lectures, mentoring mv.
  • 1 dags ”pre-meeting” program med besøg hos nogle af regionens institutioner og seværdigheder.
  • 3 dages kunstnerisk program for både mødedeltagere og lokale publikummer.

Tilmeld dig her

Du kan tilmelde dig plenarmødet her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur