Aktuelt

Snøft – vi siger farvel til Caroline, Nishani og William

28. juni 2024

Siden januar har vi haft fornøjelsen af Caroline Eskegaard Jensen, Nishani Amarasingam og William Dahlmann Frandsen som praktikanter på vores kontor, men nu skal de hjem til Danmark igen. I artiklen her fortæller de om, hvordan deres ophold har været, og vi kommer omkring alt fra ansvar og EU-funding over diversitet og danskerfællesskab for så at slutte med hundredmeterløb mod en kollega.

Fra venstre Caroline Eskegaard Jensen, Nishani Amarasingam og William Dahlmann Frandsen

For William er praktikopholdet hos CDEU i Bruxelles hans første udlandsophold, og det er en rigtig positiv førstegangsoplevelse:

  • Bruxelles er en hyggelig by at bo i, og det var let at falde til. Det blev ret hurtigt til min by, fortæller han, mens Nishani supplerer:
  • For mig har det været virkelig overraskende, hvor stor diversitet der er i Bruxelles i forhold til menneskene, maden og de kulturelle oplevelser. Men samtidig har vi også været en del af det store fællesskab af danskere, der er hernede, så det har klart været et plus, at man både kunne bo i udlandet og få nye indtryk samtidig med, at der var rigtig mange danskere at ses med.

Åbenhed gjorde det let at falde til

Også på kontoret var det let for de tre nye ansigter at falde til:

  • Man kan godt mærke, at I er en repræsentation, der er vant til at tage imod mennesker. Vi blev virkelig taget godt imod, starter William, inden Caroline fortsætter:
  • Alle på kontoret har været rigtigt åbne over for os, og det gjorde det bare så nemt at komme ind og blive en del af kontoret. Det gælder også i forhold til det hus, som vi har boet i – det krævede ikke så meget at skulle herned, for der var allerede styr på alt det praktiske, så det var rigtig dejligt.

Fedt at få så stort et ansvar

Skal de tre fremhæve noget, som de har været særligt glade for, så har det været muligheden for at få så meget ansvar.

Caroline forklarer:

  • Nogle gange hører man jo historier om, hvad man kan blive sat til som praktikant visse steder, men her fik vi reelle arbejdsopgaver og kunne virkelig bidrage – det var så fedt!

Hun bakkes op af William:

  • Jeg har for eksempel været afsted til EU-konferencer og events på egen hånd, og det har jeg virkelig lært meget af, for jeg skulle egenhændigt hente relevant info hjem til kontoret og til vores aktører – og tog jeg ikke afsted, så ville de bare ikke få den info. At have det ansvar har været fedt, siger han.

Har fået indblik i samspillet mellem midtjyske aktører og EU

Månederne hos CDEU har også budt på en masse ny viden, fortæller Caroline:

  • Jeg har fået et meget større indblik i, hvordan der arbejdes med sundhed på tværs af EU-lande, og det er et emne, som vi ikke har haft så meget om på Folkesundhedsvidenskab, som jeg læser. At lære om, hvad der sker på sundhedsområdet i EU, har været enormt spændende. Før vidste jeg ikke, hvad European Health Data Space er – det gør jeg nu!

Nishani, der netop er blevet kandidat i international relations, nikker og supplerer:

  • Ja, og jeg har også været rigtig glad for at få så megen viden om de forskellige EU-fundingmuligheder og i det hele taget bare en større grundviden om, hvordan hele EU-setuppet ser ud og hvordan det fungerer – det har virkelig været fedt.

William, der til daglig læser statskundskab, støtter op:

  • På studiet har jeg fået en masse viden om det store EU-system og institutionerne, men jeg kendte i mindre grad til, hvordan kommuner, regioner og andre lokale aktørers samspil er med EU, da jeg tog til Bruxelles. Det aspekt får vi med fra vores praktikophold, og det har jeg virkelig været glad for.

Kort afstand til en masse storbyer

Et andet dejligt aspekt ved praktik i Bruxelles er muligheden for at komme ud at opleve Europa:

  • Bruxelles ligger virkelig godt, så man kommer nemt rundt og oplever en masse byer. Jeg har både besøgt forskellige belgiske byer, men også London og Paris. Der er tog de fleste steder hen, og det er både billigt og hurtigt– det kan virkelig anbefales, lyder det fra Caroline.

Dygtige og professionelle – men med plads til smil

Og nu er denne artikel næsten i mål – men vi startede jo med at tease for et hundredemeterløb, så derfor får William også lov at få de sidste ord:

  • Jeg har lært meget både fagligt og personligt. Kollegerne på CDEU er både rigtig dygtige og professionelle samtidig med, at man godt kan have det sjovt sammen – det blev for eksempel til et hundredemeterløb mod min kollega Jesper i forskningsteamet, og selv om vi ikke behøver at tale om resultatet, så har hele den samlede praktikoplevelse bare været virkelig god. Jeg kan bestemt anbefale en praktik her, fortæller han, mens Caroline og Nishani nikker.
 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Caroline Eskegaard Jensen
Praktikant
Sundhed
Nishani Amarasingam
Praktikant
Grøn omstilling
William Dahlmann Frandsen
Praktikant
Forskning