Gode historier

CDEU præsenterer Region Midtjyllands klimaindsats på webinar

22. februar 2017

I mandags var CDEU’s chefkonsulent, Birgitte Karnøe Frederiksen, medvært på et stort anlagt webinar, der handlede om, hvordan regioner og kommuner med fordel kan samarbejde om at løse klimaudfordringerne.

Birgitte Karnøe Frederiksen, chefkonsulent hos CDEU.

Baggrunden for deltagelsen på webinaret er, at at Region Midtjylland og de midtjyske kommuner i ti år har samarbejdet på området og derfor har massevis af gode erfaringer at give videre på emner som for eksempel energi, nedbringelse af emissioner og arbejdet med kommunernes klimatilpasningsplaner.
CDEU har fulgt, assisteret og – i nogle tilfælde – skubbet på dette arbejde, så der er blevet søgt EU-midler til det, og så indsatsen har fået en større europæisk dimension. Det gælder også EU-initiativet Borgmesterpagten, Covenant of Mayors, der nu dækker alle aspekter af klimaarbejdet.
Region Midtjylland er for få dage siden blevet godkendt som ’Covenant Coordinator’, hvilket kan styrke bistanden til kommunernes arbejde, og som kan give Region Midtjylland en mulighed for at blive mere synlig i Europa og hente yderligere inspiration fra de over 7.000 kommuner og de 195 andre koordinatorer, der også har underskrevet aftalen.

Det var i denne forbindelse, at Birgitte Karnøe Frederiksen holdt sit oplæg om Region Midtjyllands mange samarbejdsinitiativer på klimaområdet på webinaret, der blev organiseret af Borgmesterpagtkontoret. Barcelona og Luxembourg var også repræsenteret på samme webinar. Både Barcelona og Luxembourg organiserer således kommunernes arbejde og hjælper dem med at implementere deres klimaplaner. Det nye på området er, at klimatilpasning nu også indgår i det europæiske samarbejde og er blevet styrket, og her ligger Region Midtjylland helt i front. Derfor var det Birgitte Karnøe Frederiksens rolle at fortælle om Coast 2 Coast-projektet, som har fået 52 millioner kroner i EU-støtte til at klimasikre Midtjylland, da projektet kan inspirere andre kommuner rundt om i Europa.

Webinaret er nu lagt op på linket her: http://www.covenantofmayors.eu/Webinars.html

Hvis du i mellemtiden vil læse mere om Coast 2 Coast Climate Challenge, så kan du gøre det her:

https://www.centraldenmark.eu/nyheder/godehistorier/cdeu-og-region-midtjylland-henter-52-millioner-til-klimasikring/

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling
Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst