Gode historier

CDEU hjælper VIA University College med EU-arbejde

6. december 2017

VIA University College arbejder målrettet frem mod at blive en attraktiv og internationalt anerkendt videregående uddannelses- og forskningsinstitution – og vil man være dét, så er det et krav at arbejde internationalt. Det var med dette in mente, at VIA med CDEU’s hjælp i sidste uge deltog i projektudviklingsworkshoppen ’Teachers and Trainers of Tomorrow’, der løb af stablen i Bruxelles. Her var det VIA’s mål at finde de rette, europæiske partnere, som kan hjælpe VIA med at realisere de internationale ambitioner.

Handler om at mødes

For Marianne Georgsen, der er centerleder ved VIA Læring og IT i Midtjylland, er der ingen tvivl: Når hun tager med til Bruxelles til en workshop om fremtidens læring, så handler det om det personlige møde:

– Vi kendte ikke på forhånd nogen af de mange, der er her, men Bruxelles er et fælles mødepunkt for en masse potentielle partnere, og det er derfor, at vi er her i dag, fortæller hun.

En stor investering

Marianne Georgsen er en del af en delegation på i alt fem personer fra VIA i Midtjylland, som er taget to dage afsted til Bruxelles for at deltage i projektudviklingsworkshoppen ’Teachers and Trainers of Tomorrow.’ De fem VIA-repræsentanter er afsted både for at lede efter de partnere, der passer bedst muligt til deres eget projekt, ”Computational thinking in school subjects”, men også for selv at udbyde sig som partnere i andre europæiske projekter. Alt sammen med det mål at få lavet nogle projektkonsortier, som kan hjælpe med at bære idéerne frem mod en egentlig ansøgning om EU-midler.

Stor interesse fra hele Europa

Marianne Georgsen er med i Bruxelles som repræsentant for VIA’s eget projekt, ”Computational thinking in school subjects”, der har til formål at fremme studerendes forståelse af skolefag gennem teknologiske løsninger. Her har interessen fra hele Europa været stor:

– Vi har fået 20 henvendelser fra interesserede partnere. Vi har så udvalgt 6 partnere, som vi ønsker at gå videre med, og som vi mødtes med fysisk her på workshoppen. Her gør det hele forskellen, at vi kan have den dialog ansigt til ansigt, for de mange partnere kommer jo ikke lige forbi Midtjylland, forklarer Marianne Georgsen.

Vil være med til at udvikle mentorprogram

Hvad angår Karen Paaske, der er lektor og ph.d. ved VIA, så er hun kommet for at byde VIA’s kompetencer til som partner:

– Vi har ansøgt om at være partner i et projekt, hvor University of Malta er projektleder. Det handler om at udvikle et mentorprogram for studerende samt for både nyuddannede og mere erfarne lærere i deres rolle som mentorer, og det er noget, som vi gerne vil arbejde med på VIA, fortæller hun.

VIA er blevet gjort opmærksomme på workshoppen af CDEU, som også har været med til at arrangere workshoppen. Desuden har CDEU ageret guide i processen frem mod workshoppen, der blandt andet indebar information om udvælgelsesprocessen, hvad angår projekter og partnere.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA
Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet