Gode historier

CDEU ønsker glædelig jul!

21. december 2016

Hele holdet på CDEU ønsker en glædelig jul og et godt nytår. Samtidigt sender vi en stor tak for året, der gik, til alle vores samarbejdspartnere i Region Midtjylland.

CDEU har haft vokseværk det forgangne år, hvor staben er forøget med to nye, fastansatte medarbejdere. Vi planlægger desuden at opruste med yderligere to kolleger først i det nye år. Nyansættelserne gør, at vi bliver i stand til at sætte en ekstra indsats ind på områderne fødevarer og sundhed, ligesom vi får mulighed for yderligere at fokusere indsatsen på de områder, som vi allerede er engagerede i.

2016 har for CDEU og Region Midtjylland fået en fantastisk afslutning med annonceringen af Coast to Coast Climate Challenge (C2C CC), der har hentet 52 millioner kroner i EU-støtte til klimasikring af Region Midtjylland. Vi ser meget frem til at påbegynde arbejdet på C2C CC, som vil løbe over de næste seks år.

I 2017 skal Aarhus sammen med Region Midtjylland være europæisk kulturhovedstad, og her vil det være CDEU’s rolle at promovere Aarhus’ image som europæisk by. På erhvervsområdet vil vi i 2017 styrke vores indsats overfor regionens store virksomheder, som nu bliver en del af vores rådgivningsforløb iFacilitator.
Vi ser også frem til at udvikle vores nyligt opståede samarbejde med avistillægget Erhverv+, hvori vi formidler muligheder og bedrifter til de midtjyske virksomheder.
Endelig glæder vi os over, at Aarhus Universitet nu indtræder i vores ejerkreds. Med denne beslutning håber vi på et stærkt og frugtbart samarbejde på forskningsområdet.

Vi tror på, at Midtjylland fortsat kan styrke sit europæiske udsyn, og at EU fortsat skal være stærkt forankret i regionen. Denne proces kræver initiativ og engagement, og CDEU tager opgaven på sig for at vejlede i processen. Herved sikrer vi, at Region Midt forbliver en aktiv spiller og samarbejdspartner i EU.

Vi vil også i 2017 stå klar med råd og vejledning til alle midtjyske aktører, og spørgsmål store som små bydes naturligvis velkommen.

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår til dig og dine,

Lars Holte Nielsen

Direktør