Gode historier

CDEUs workshop for SMV’er var en succes

30. november 2016

I sidste uge afholdte CDEU sin anden workshop for små- og mellemstore virksomheder (SMV’er) – denne gang i Silkeborg.  Arrangementet blev afholdt i regi af Region Midtjyllands Eksport- og Internationaliseringsprogram, hvori CDEU er partnere. Programmet ledes af Væksthus Midtjylland og finansieres af EU’s Regionalfond.

Formålet med workshoppen var at give endnu flere midtjyske SMV’er et billede af, om EU-finansiering til deres produktudvikling er relevant for dem. På workshoppen deltog over 20 interesserede virksomheder og erhvervskonsulenter.

Bred vifte af oplæg

Der var fem oplægsholdere på programmet, der alle er eksperter inden for hver deres område. Workshoppen startede med en kort introduktion til arrangementet og samarbejdspartnerne, og herefter fortalte CDEU’s erhvervskonsulent Thomas Steen Hansen om iFacilitator, som er er navnet på vores skræddersyede forløb til at hjælpe midtjyske SMV’er med at få størst muligt udbytte af EU og få succes med deres EU-ansøgning.

Herefter fulgte et oplæg af Thomas Elmbæk fra konsulentfirmaet Innovayt, om mulighederne i Horizon 2020 og specifikt om SMV-instrumentet og europæiske erhvervs phd’er. Thomas Elmbæk fortalte også om Eurostars-programmet, der primært henvender sig til forskningsaktive virksomheder. Endvidere fortalte Anders Skeem fra Enterprise Europe Network om at finde europæiske partnere til ens EU-projekt. Dernæst fortalte Allan Kondrup Jensen fra Væksthus Midtjylland, om deres forskellige programmer, og hvordan de arbejder med at få virksomheder til at vækste og se nye muligheder.

I workshoppens sidste indlæg fortalte direktør Bo Madsen fra ReMoni, som er en af de virksomheder, der med CDEU’s hjælp har modtaget EU-støtte gentagne gange, om sine erfaringer. Bo Madsen gav en virksomheds synspunkt på, hvordan processen havde været med at søge EU-støtte og opfordrer klart andre virksomheder til at prøve, da det slet ikke er så besværligt, som det nogle gange kan lyde.

Mulighed for individuel rådgivning

Efterfølgende stod alle oplægsholderne til rådighed for individuelle konsultationer, hvor deltagerne i workshoppen fik mulighed for at præsentere og få forhåndsvurderet en konkret idé. Her spottede CDEU flere gode ideer, og der blev aftalt møder, så der kan blive sat gang i en validering af virksomhedernes muligheder.

CDEU giver høj succesrate

Konkurrencen om EU’s støttemidler til innovation er særdeles hård, men CDEU har en høj succesrate på området. Hemmeligheden hedder som nævnt iFacilitator, og er vores gratis rådgivningsforløb, hvor vi hjælper midtjyske virksomheder med at søge EU-finansiering. Hertil taler statistikken sit tydelige sprog: I de senere år er godt 40 % af de støtteansøgninger, som CDEU har hjulpet med, endt med at give pote, og det er et godt stykke over succesraten på landsplan. Derfor er det CDEU’s mål at få endnu flere innovative SMV’er med i iFacilitator.

For info om EU’s programmer til virksomheder kan I læse mere her:

Mere information

Har du spørgsmål eller brug for mere information kontakt venligst Central Denmark EU Office.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst