Gode historier

Aarhus 2017 sættes i en europæisk kontekst

2. november 2016

Aarhus 2017 præsenterer deres ambitiøse program til en reception i Bruxelles i næste uge d. 9. november. Her vil det ikke alene fortælles om, hvorfor Aarhus 2017 er unik, og hvad vi kan forvente i 2017, men receptionen danner også rammen for fortællingen om, hvorfor kultur er vigtig for en nation og et samfund, og hvilken betydning kulturhovedstæder har for Europa.

Aarhus 2017 reception

Med under to måneder til at Aarhus bliver europæisk kulturhovedstad inviterer Aarhus 2017, Central Denmark EU Office og Dansk Kulturinstitut i Belgien til officiel præsentation af programmet for Aarhus 2017 i Bruxelles.

Kulturfolk og -aktører fra regionen vil være med til at byde gæster velkommen, da receptionen er placeret i forbindelse med en Kulturstudietur til Bruxelles arrangeret af CDEU. De får mulighed for at blive inspireret af og netværke med embedsmænd og kulturfolk fra Bruxelles´ internationale scene.

Til receptionen vil Danmarks Ambassadør i Belgien, Louise Bang Jespersen fortælle om de tiltag, der har en blivende effekt fra Aarhus 2017, og hvordan gentænkning af kulturen kan være med til at skabe innovative drivers for udvikling. Morten Løkkegaard, tidligere DR-journalist og nuværende medlem af Europa-Parlamentet vil sætte scenen for Aarhus 2017´s betydning for Europa.

Receptionen finder sted på Det Kongelige Flamske Teater i Bruxelles´ midtby, og Ringkøbing-Skjerns mad- og turismekoncept ”Smagen af Vestjylland” vil servere smagsprøver af lokale råvarer og drikkevarer fra Stauning Bryggeri. Dette er med til at danne rammen for en præsentation af Aarhus 2017 i Bruxelles.

Hvad er Europæisk Kulturhovedstad?
Den Europæiske Kulturhovedstad (ECoC) er en titel, som blev oprettet af EU’s ministerråd og uddelt første gang i 1985. Formålet med Europæisk Kulturhovedstad er at bringe de europæiske befolkninger tættere på hinanden ved at fremhæve de europæiske kulturers rigdom. På den måde bidrager Europæisk Kulturhovedstad til at øge kendskabet til de enkelte landes kulturer i hele Europa.

Målgruppe

Arrangementet er åbent for alle. Du kan se invitationen her.

Tid og sted

Præsentationen vil foregå onsdag d. 9. november 2016 kl. 18.00 til 21.00 i Bruxelles. Adressen er Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Arduinkaai 9, 1000 Brussels.

Tilmelding

Tilmelding er allerede åben, så tilmeld dig hurtigst muligt her.

Mere information

Har du spørgsmål eller brug for mere information kontakt venligst Central Denmark EU Office.