Gode historier

Den europæiske uge for byer og regioner

19. oktober 2016

Den forgangne uge var særdeles travl for CDEU, da vi var medarrangører på eller deltagere i en række forskellige events under European Week of Regions and Cities (tidligere Open Days).

Arrangementerne rakte helt fra prøvesmagning af midtjysk tangpesto til optimering af virksomheders vækstpotentiale, og herunder får du en gennemgang af de begivenhederne.

Mandag den 10. oktober: Smagen af Region Midtjylland

CDEU deltog i et møde, der fokuserede på fremtidige samarbejder om fødevareudvikling mellem en række europæiske regioner. Efterfølgende kunne deltagerne prøvesmage forskellige regionale delikatesser, og CDEU havde fornøjelsen af at præsentere både pesto og snaps fra Nordisk Tang i Grenå, hamp- og lakridssmåkager fra Småkageriet i Hornslet og rabarbersaft fra Staarup Håndbryg i Højslev tæt på Skive.

Tirsdag den 11. oktober: Midtjyske styrkepositioner

Tirsdag d. 11 oktober deltog CDEU i arrangementet “Food Regions’ Response to the Global Food Challenge”, som blev arrangeret af Region Food Valley; East of England, Navarra, Östergötland, Skåne, Agrofood Capital, Venlo, West Finland og Toscana.

CDEU repræsenterede Region Midtjyllands position på fødevarer, og afholdte blandt andet et oplæg for de omkring 80 deltagere om de tre midtjyske fødevareinitiativer; Danish Food ClusterFuture Food Innovation og Engagefood. Efterfølgende var der masser af tid til at netværke med de deltagende regioner, – alt sammen noget der gerne skulle føre til fremtidige samarbejder på området.

Onsdag den 12. oktober: Vi skal blive bedre til at vækste

CDEU var med til at arrangere ’European Launch of Scale Up Denmark’ på Den Danske Repræsentation i Bruxelles. Over 110 personer havde tilmeldt sig for blandt andet at høre Tue David Bak, direktør for innovation og vækst i Region Sjælland, fortælle om, hvordan idéen med Scale-Up Denmark blev født. Kort fortalt handler det om, at små-og mellemstore virksomheder i Danmark er gode til at drive den økonomiske vækst – men at der er for få af dem, og at de store virksomheder, som vi har i Danmark, har temmelig mange år på bagen. Derfor blev Scale-Up Denmark født som en nytænkende metode, der blandt andet henter inspiration i talentudviklingen i FC Barcelonas fodboldakademi. Formålet med metoden er at få virksomheder til at udnytte deres vækstpotentiale bedst muligt, så de ved at gennemgå et specifikt forløb kan være med til at drive væksten i vejret.

Andre events

Ud over disse deltog CDEU også i events om smart cities, energiinvesteringer, kultur samt cirkulær økonomi, hvor vi har hentet en masse information med hjem til Region Midtjylland.

Mere information

Har du spørgsmål eller brug for mere information kontakt venligst Central Denmark EU Office.