Gode historier

CDEU præsenterede dansk kulturprojekt

9. marts 2016

Julie Sand Jørgensen, kulturkonsulent hos CDEU.

CDEU’s Julie Sand Jørgensen deltog i går på en kulturel workshop i Bruxelles, hvor hun præsenterede projektideen SAGN. SAGN har til formål at udvikle forholdet mellem publikum og artister ved at invitere publikum ind i selve forestillingen. Efter præsentationen udviste interesserede aktører fra Sydengland, Belgien, Norge og Baskerlandet stor interesse for projektet.

Laura Carniel fra Southern England Local Partners, som var arrangør af workshoppen, gav udtryk for, at flere af deltagerne på workshoppen kunne se sig selv som deltagere i projektet, og flere af dem havde fx spørgsmål til finansiering. De interesserede aktører havde meget forskellige baggrunde, hvilket viser, at Midtjyske projekter kan tiltrække partnere fra mange europæiske byer.

Hvorfor deltage i en kulturworkshop?

Ideen bag workshoppen var at sætte fokus på de muligheder, som EU-programmer tilbyder inden for de kreative industrier og kultur. Deltagerne på workshoppen var primært organisationer fra Sydengland, men repræsentanter fra regionskontorer fra Baskerlandet, Catalonien, Norge, Sverige, Tyskland og Holland var også til stede. Eftersom SAGN søger kunstneriske partnere fra andre europæiske byer, var det derfor en oplagt mulighed at præsentere projektet på gårdsdagens workshop.

Udveksling af ideer giver potentiale for fremtidige samarbejder

På spørgsmålet om, hvad Julie har fået med sig fra workshoppen, svarer hun:

– Det var interessant at mødes med folk fra andre europæiske lande på en workshop som denne, hvor der var rig mulighed for at præsentere forskellige projektideer. På workshoppen kunne folk på må og få byde ind og udveksle ideer. En sådan idéudveksling skaber rammerne for fremtidige projektdannelser på tværs af landegrænser.

Yderligere information

Ønsker du at vide mere om workshoppen eller om SAGN, er du velkommen til at kontakte Central Denmark EU Office.