Gode historier

CDEU medarrangør af kreativt event i Bruxelles

2. marts 2016

I går var Central Denmark EU Office medarrangør af eventet Creative Mindsets, Entrepreneurial Futures, som blev afholdt i Bruxelles. Arrangementet var stablet på benene gennem ReSET-netværket, som CDEU er en del af. ReSET blev etableret i 2011 og samler europæiske regioner, som arbejder med Skills, Education & Training. Netværket tilbyder en platform for interaktioner mellem lokale og regionale interessenter og de Europæiske Institutioner.

Eventet handlede om kreativitet, entreprenørskab og uddannelse og om, hvordan disse elementer kan spille sammen. Der var bl.a. fokus på, om europæiske uddannelsessystemer leverer varen ift. at promovere iværksætteri. Derudover handlede seminaret om, hvordan uddannelse kan skabe kreative og entreprenørskabende tankegange blandt elever. Eventet blev afsluttet med en interaktiv workshop, hvor deltagerne i grupper diskuterede, hvad der kræves for at skabe ændringer.

Anders Petersen, erhvervskonsulent i Hedensted Kommune, deltog i eventet. Han var særligt interesseret i at deltage, fordi eventet foregik i en international kontekst med rig mulighed for at netværke, finde inspiration og dele viden. Anders syntes, at det var et godt arrangement, og han fik inspiration fra andre regioner i Europa, som han tager med sig hjem i bagagen.

På billedet er det CDEU’s Åse Højlund Nielsen, der åbner arrangementet.