Gode historier

’Jeg kan se, at kontorets arbejde gør en forskel for midtjyderne’

10. februar 2016

Rikke og Jacob.

CDEU har fået to nye praktikanter, nemlig Rikke og Jacob, som i det næste halve år vil hjælpe til med kontorets daglige arbejde. De skal blandt andet skrive nyhedsbreve og fordybe sig i konkrete emner, og herunder kan du læse lidt om, hvorfor de valgte CDEU som praktikplads.

’Kontoret gør en kæmpe forskel’

Rikke læser statskundskab på Aarhus Universitet og kommer lige fra et halvt år som studerende i EU-specifikke fag på universitetet i Leuven, Belgien. På spørgsmålet om, hvorfor valget faldt på en praktikplads hos netop CDEU, svarer Rikke:

– Der er mange millioner i EU-midler på spil, og jeg har allerede lært, at det her kontor gør en kæmpe forskel i forhold til at få ansøgt om dem. Desuden giver den her praktikstilling mig mulighed for at hjælpe den enkelte dansker med at opdage mulighederne i EU.

Rikke vil gerne på sigt arbejde i EU’s maskinrum for at se, hvordan det fungerer i praksis.

Jacob læser ligeledes statskundskab på Aarhus Universitet, og så har han tidligere været meget aktiv inden for Radikal Ungdom. Om valget af CDEU som praktikplads siger han:

– Arbejdet for Region Midtjylland er meget konkret og gør EU mindre flyvsk og bureaukratisk, og jeg kan se, at kontorets arbejde gør en forskel for midtjyderne.

Jacob er også sikker på, at arbejdet hos CDEU vil være meget relevant for hans videre karriere:

– Jeg vil gerne arbejde i EU-systemet og tror på, at min erfaring med hands-on projektarbejde kan gøre en stor forskel i forhold til at skaffe mig et job.

Får lov til at gå i dybden med specifikke emner

Som praktikant hos CDEU får Rikke og Jacob mulighed for at dykke ned i specifikke emner, og her har Rikke valgt forskning og innovation, mens Jacobs valg er faldet på grøn omstilling. Men hvorfor valgte de, som de gjorde?

– Ved at arbejde med forskning og innovation bliver jeg tilkoblet Horizon 2020, og jeg vil gerne hjælpe Aarhus Universitet, som er vores regions største uddannelsesinstitution, med at få projekter igennem, siger Rikke. Jacob supplerer:

– Klima- og miljøområdet er en af de allerstørste udfordringer, vi lige nu har, og da området er af grænseoverskridende natur, er det oplagt at løse på europæisk niveau. Det vil jeg gerne hjælpe med til.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet