Gode historier

CDEU byder universitetsledelsen velkommen i Bruxelles

1. juli 2015

Central Denmark EU Office har tirsdag d. 30. juni og onsdag d. 1. juli haft æren af at have besøg af universitetsledelsen på Aarhus Universitet. Programmet har været strikket sammen af EU-specialkonsulent Rikke Edsjö, og har budt på en række interessante møder.

Et spændende og alsidigt program

På programmet var blandt andet på møder med ansatte i Europa-Kommissionens generaldirektorater for Forskning & Innovation og Uddannelse & Kultur om den forskningspolitiske dagsorden i EU, sammenhænge mellem forskning, uddannelse og innovation, samt hvilken rolle og hvilke muligheder de europæiske universiteter har i dagens og fremtidens Europa. Universitetsledelsen fik også mulighed for at diskutere Horizon 2020 og Junckers Investeringsplan med professor Carvalho, medlem af EU’s Forskningskommisær Carlos Moedas kabinet.

Det var dog ikke udelukkende ansatte i Europa-Kommissionen, der fik glæde af besøget fra AU. Den danske ambassadør Ole Toft fik en spændende dialog om den danske vinkel på de forskningspolitiske problemstillinger, ligesom medlemmer af Europa-Parlamentet Bendt Bendtsen (K) og Jeppe Kofod (S) over en frokost fik mulighed for at diskutere samspillet mellem danske aktører og danske MEP’er.

Besøgsgruppen bestod af rektor Brian Bech Nielsen, prorektor Berit Eika, universitetsdirektør Jane Kraglund, AU’s fire dekaner Allan Flyvbjerg, Johnny Laursen, Niels Christian Nielsen og Thomas Pallesen, samt Søren E. Frandsen, særlig international rådgiver for rektor.

På Central Denmark er vi altid villige til at hjælpe med at arrangere studieture for vores midtjyske kolleger. Kontakt CDEU hvis du vil vide mere.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet
Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA