Arrangementer

Uddannelses- og Forskningsministeriet afholder to nye, spændende webinarer

16. februar 2018

Uddannelses- og Forskningsministeriet afholder to nye, spændende webinarer i marts om henholdsvis forskermobilitetsprogrammet Marie Sklodowska-Curie Actions og om at søge midler hos Det Europæiske Forskningsråd. Her kan du læse mere om dem og melde dig til.  

Webinar 1: Hvad er Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA), og hvilke muligheder har du? 

Kodeordet for Marie Sklodowska-Curie programmet er forskermobilitet. Og i den sammenhæng, kommer mobilitet i forskellige afskygninger i form af for eksempel ph.d.-netværk og individuelle stipendier. Efter webinaret vil du have styr på de forskellige virkemidler under programmet, hvem der kan deltage, og hvad kravene er for deltagelse. Ligeledes vil du få gode, evidensbaserede råd til, hvad der virker i ansøgninger, og i særdeleshed, hvad der ikke virker.  

Webinarets målgruppe er forskere, rådgivere, virksomheder og andre med interesse i programmet. Webinaret foregår på dansk og vil have en varighed på 45 minutter.  

Læs mere om webinaret her.  

Tid og sted

Den 8. marts 2018 fra kl. 10:00 til 11:00.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig her.  

Webinar 2: Sådan søger du midler hos Det Europæiske Forskningsråd (ERC) (foregår på engelsk) 

Formålet med webinaret er at give forskere en grundlæggende forståelse af det Europæiske Forskningsråd (ERC) og få afklaret om, det er relevant for dem at søge midler hos ERC. Webinaret henvender sig til forskere som er interesseret i at søge et ERC Starting, Consolidator eller Advanced grant, og som har brug for yderligere information om mulighederne og ansøgningsprocessen. Da ERC-bevillinger kan søges af postdocs såvel som mere erfarne forskere, er webinaret relevant for forskere som er forskellige steder i deres karriere. Desuden er rådgivere og konsulenter velkommen til at deltage. 

Webinaret vil give forskere en generel forståelse af ansøgningsproceduren og krav ift. en ERC-ansøgning. Efter webinaret vil deltagerne kunne vurdere om de er klar til at søge ERC-midler. 

Vi vil blandt andet gennemgå: 

  • Hvad er ERC? 
  • Hvorfor skal man søge midler hos ERC? 
  • Forskellige typer af ERC bevillinger 
  • Hvad indeholder en ERC ansøgning 
  • Hvordan kommer jeg i gang med en ansøgning? 

Webinaret foregår på engelsk og er arrangeret af EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Webinaret holdes af Anne Overgaard Jørgensen og Lasse Wolthers som er nationale kontaktpersoner for ERC. 

Du kan læse mere om webinaret her.  

Tid og sted

Den 26. marts 2018 fra kl. 10:00 til 10:45

Tilmelding

Du kan tilmelde dig her. 

Mere information 

Ved spørgsmål eller ønske om yderligere information kontakt venligst  Central Denmark EU Office 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet
Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA