Gode historier

Goddag og farvel

28. februar 2018

Der er gang i hjulene på CDEU. I denne artikel kan du sige goddag til fem nye medarbejdere – og farvel til en enkelt, som heldigvis alligevel ikke slipper os helt…

På CDEU er starten af året som regel en ret så travl tid, men i år har vi alligevel overgået os selv. Hele fem nye personer er begyndt hos os siden årets start, så vi tænkte, at det var på høje tid at introducere jer til dem. Her får du lidt info om baggrunden for de mange nye, og vi starter med de strategiske overvejelser.

Særligt fokus på sundhed og uddannelse

CDEU har nemlig som en del af sin strategi valgt at sætte særligt ind på uddannelses- og sundhedsområdet fra starten af 2018, så Midtjylland kan få et endnu bedre udbytte end hidtil af det europæiske samarbejde på netop de to områder.

Maria Heilskou Pedersen, ny konsulent hos CDEU.

Til det formål har vi ansat to nye konsulenter, nemlig Maria Pedersen (forreste række til højre) og Elena Nielsen (bagerste række til højre).

Maria Pedersen kommer fra en stilling som sektorekspert i sundhed hos Danmarks Faste Repræsentation ved EU. Arbejdet hos den faste repræsentation var præget meget af det overordnede policy-arbejde, og Maria glæder sig derfor til at komme tættere på dem, det hele handler om, nemlig borgerne:

– Jeg har en passion for sundhedsområdet, og jeg valgte stillingen hos CDEU, fordi jeg her kan arbejde på det regionale og kommunale plan. Det gør, at jeg kan komme tættere på borgerne og være med til at skabe merværdi for dem, fortæller hun.

Samtidig ser Maria frem til at kunne trække på sine erfaringer og sit netværk fra sin tidligere stilling:

– Jeg kender jo eksperterne hjemme i styrelsen, så jeg ved, hvem man med fordel kan tage fat i, og så kender jeg Danmarks gode ry på sundhedsområdet – og det skal vi selvfølgelig forstå at arbejde med og udnytte hos CDEU, fortæller hun.

Elena Nielsen startede som løntilskudsmedarbejder hos CDEU i efteråret, og hun havde således fire måneders arbejde på kontoret, inden hun

Elena Nielsen, ny konsulent hos CDEU.

blev ansat som konsulent på uddannelsesområdet i en foreløbigt midlertidig ansættelse.

Også Elena glæder sig til at gøre EU mere jordnært for de midtjyske borgere:

– Det er jo virkelig fedt, at man i jobbet her kan tage det store, idealistiske EU-projekt og gøre det brugbart for den enkelte, fortæller hun og fortsætter:

– Det er i virkeligheden dejligt konkret: Et projekt kommer til os og vil gerne ansøge om EU-midler, derefter bruger jeg min viden til at få EU-dimensionen arbejdet ind, og forhåbentligt betyder det så, at den uddannelsesinstitution, jeg hjælper, kan få midler til at udvikle nye modeller og samarbejder. Det er meget, meget motiverende for mig, fortæller en storsmilende Elena.

Endnu flere nye ansigter

Foruden Maria Pedersen og Elena Nielsen, så er Maria Helene Louwrier (forreste række til venstre), Rikke Sand Jensen (forreste række i midten) og Lærke Klausen (bagerste række til venstre) også begyndt på kontoret. Maria Helene Louwrier er startet som administrativ assistent, for som kontoret vokser, bliver der også mere praktik at tage sig af, og det er det arbejde, som Maria Helene nu skal hjælpe CDEU’s Office and Communications Manager med.

Rikke Sand Jensen og Lærke Klausen er begge ansat for en fire måneder lang periode som løntilskudsmedarbejdere, og de vil begge skulle arbejde med det omfattende klimatilpasningsprojekt, Coast to Coast Climate Challenge, som CDEU er partner i. Desuden bliver det Rikkes opgave at dykke ned i IKT-området for at se, hvilke muligheder det indeholder.

Vi siger hjerteligt velkommen til jer alle!

Sarah Eline Hansen, tidligere erhvervskonsulent hos CDEU.

Men desværre siger vi ikke kun goddag – dagen i dag byder også på et farvel, idet vores erhvervskonsulent, Sarah (bagerste række i midten) desværre har valgt at flytte retur til Danmark, hvor hun har fået job hos Region Midtjyllands fødevareteam.

– Mit arbejde på CDEU har simpelthen lært mig så meget. Det er en arbejdsplads, hvor der er plads til at lade de gode idéer folde sig ud, og man har en enorm frihed til at finde på nye, gode løsninger. Det har jeg virkelig sat pris på, for det har i den grad udviklet min måde at tænke kreativt på, og det er blot en af de gode ting, som jeg tager med mig, fortæller Sarah.

Farvel – og så alligevel ikke helt..

Men så var der jo det der med, at Sarah alligevel ikke siger helt farvel. Det hænger sammen med, at Sarah i sit nye job skal arbejde med Region Midtjyllands internationale fødevareindsats, og da netop fødevareområdet er et andet af CDEU’s indsatsområder, så er der ingen tvivl om, at vi også fremover vil have et tæt samarbejde med Sarah – og det glæder vi os til 🙂

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling
Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet