Gode historier

Erfaren EU-evaluator forbedrede midtjyske kulturansøgninger på workshop

14. marts 2018

Der var masser af smilende deltagere, da CDEU i sidste uge inviterede til tredje og sidste workshop om Erasmus+ i Silkeborg.

”Nu forstår jeg, hvordan jeg skal få skrevet min ansøgning færdig, og hvad jeg skal lægge vægt på”, sagde ikke kun én, men flere af de begejstrede deltagere på sidste uges kulturworkshop, som CDEU stod bag.  Emnet for dagen var ansøgningsprocessen for Erasmus+, der er EU’s uddannelses- og læringsprogram, og Jorn Museet i Silkeborg lagde rammer til, da en række projekter og regionale kulturkonsulenter mødte op for at få kvalificeret hjælp til deres EU-ansøgninger. Workshoppen var den sidste i en længere proces, som har kørt siden december og som har indbefattet tre workshops specifikt for deltagere med ambitioner om at ansøge forårets Erasmus+ deadlines.

Gode råd med på vejen

På workshoppen fik deltagerne masser af gode råd med på vejen fra både Herning Bibliotekerne, der tidligere har gennemgået ansøgningsprocessen og opnået EU-midler, og fra CDEU’s Julie Sand Jørgensen, der fortalte om, hvilke muligheder, der er inden for Erasmus+-programmet. Men dagens helt store scoop var spanske Esther Gelabert, som er en særdeles erfaren EU-evaluator og som har deltaget i mere end 45 evalueringspaneler, ydet teknisk bistand til europæiske netværk og organisationer og som til dagligt sidder og fører tilsyn med EU-projekter indenfor kultur og uddannelse. På workshoppen holdt hun et inspirerende oplæg om, hvordan en konkret vej fra idé til færdigt projekt ser ud.

Masser af guldkorn til ansøgerne

Esther Gelabert forklarede for deltagerne, hvordan man i sit projekt og i sin ansøgning balancerer mellem Erasmus+-programmets krav til at inkludere både den europæiske, den transnationale og den lokale dimension i sit projekt. Samtidig kom hun også omkring, hvordan man med fordel kan bruge sit sprog og de helt rigtige ord til at beskrive sit projekt for at komme i betragtning til at opnå EU-støtte. .

Pitche egne projekter

Om eftermiddagen blev scenen overgivet til projekterne, og her skulle deltagerne både pitche deres eget projekt for Esther Gelabert, men også indgå i dialog med de andre projekter. Dagen bar præg af, at deltagerne nu befinder sig i den afgørende fase af projektansøgningen, og fokus var på at få rettet projekterne til i henhold til Erasmus+ kriterierne, så der kan blive indsendt en masse, gode ansøgninger.

Workshoppen var arrangeret af Genvej til Europa, som er et samarbejde på kulturområdet mellem Region Midtjylland og CDEU.

Vil du vide mere?

Ønsker du at blive holdt opdateret om kommende workshops og Erasmus+ deadlines, og vil du gerne inviteres med til lignende arrangementer fremover, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA