God historie

CDEU på jobudveksling i Ringkøbing-Skjern

28. marts 2018

Hvad kan CDEU og Ringkøbing-Skjern egentlig lære af hinanden på kulturområdet? Det var det spørgsmål, som CDEU’s kulturkonsulent, Julie Sand Jørgensen, i midten af marts tog til Vestjylland for at finde svar på.

Julie Sand Jørgensen og Maria Vandborg

Julie Sand Jørgensen havde nemlig aftalt en fire dage lang jobudveksling med Ringkøbing-Skjern kommunes kulturkonsulent, Maria Vandborg. Men hvorfor egentlig det?

– Jo, for mig handler det om at lære, hvordan kommunerne arbejder med kultur, så vi på CDEU endnu bedre kan understøtte kommunerne i deres arbejde med kulturorganisationer – og så handler det også om at gøre Ringkøbing-Skjern endnu mere bevidst om, hvad både kommunen og dens kulturorganisationer kan bruge EU til, fortæller Julie Sand Jørgensen.

I fire dage havde Julie plads ved siden af Maria Vandborg i kommunens kulturafdeling, og dagene bød på en mængde møder med forskellige aktører i kommunen.

Sammen med Maria Vandborg holdt Julie Sand Jørgensen således oplæg for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, de deltog begge i et personalemøde for fagområdet Land, By og Kultur, og så brugte de også en del tid på at udvikle en ny samarbejdsmodel mellem CDEU’s forløb, Genvej til Europa, Ringkøbing-Skjern Kommune og en kulturorganisation, der skal til at arbejde europæisk.

– Jeg synes, at det har været en meget spændende og lærerig proces at være på jobudveksling, og det har givet mig en endnu bedre forståelse for, hvorfor og hvordan en kulturafdeling i en kommune kan begynde med at arbejde europæisk, forklarede en glad Julie Sand Jørgensen, efter de fire dage var vel overstået.

Julie Sand Jørgensen nåede også til møde på spillestedet GENERATOR i Ringkøbing

Næste skridt er nu at planlægge, hvordan kommunens kulturkonsulent, Maria Vandborg, kan komme til Bruxelles for at opleve, hvordan det er at arbejde med kultur i en europæisk kontekst – planen er, at det vil ske i løbet af efteråret 2018.