Arrangementer

Er du klar til at arbejde europæisk i dit kulturprojekt?

9. maj 2018

Få svaret når Genvej til Europa inviterer til en eftermiddag i selskab med tidligere EU-projekter, Uddannelses- og Forskningsministeriet samt Slots- og Kulturstyrelsen. Der er mange overvejelser at gøre inden en organisation bestemmer sig for at ansøge om EU-tilskud, og der meget viden at hente fra de personer, som allerede har gennemgået processen. Vi diskuterer, hvad det vil sige at arbejde i et EU-projekt, og hvad det kræver at opnå EU-tilskud. Du får mulighed for at pitche dit projekt og få feedback fra et kompetent EU-panel, så du kan stå stærkere i konkurrencen om EU-midlerne.

Genvej til Europa er blevet forlænget, og det skal fejres. Det er en indsats i forhold til Europæisk Kulturregion – et samarbejde, der er opstået i kølvandet på Aarhus 2017, og som inkluderer Region Midtjylland og de 19 midtjyske kommuner. Genvej til Europa synliggør og kompetenceudvikler kulturaktører inden for det europæiske samarbejde ved at rådgive om udvikling af projekter og netværk. Genvej til Europa er finansieret af Region Midtjylland.

Udbytte: Du får indblik i, hvad EU-projekter kræver, og hvilken værdi det giver organisationer og personer at arbejde med partnere fra andre lande og ikke mindst pitche dit projekt overfor et kompetent EU-panel.

Målgruppe: Uddannelses- og kulturaktører fra fx et teater, musikskole, forening, en NGO eller en uddannelsesinstitution i Midtjylland samt kulturkonsulenter.

Torsdag den 6. september 2018, kl. 13.30-17.00

Regionshuset, Viborg

Program

13.30 Genvej til Europa byder velkommen

 Session 1: Muligheder i det europæiske arbejde

13.40 Tidligere EU-projekter: Hvorfor arbejder kulturorganisationer europæisk?

Sara Jørgensen, Herning Bibliotekerne

Per Kap Bech Jensen, Odin Teatret

14.00 Styrelse og ministerie: Hvad kan projekter opnå EU-tilskud til?

Saxe Lomholt, EU-udviklingskonsulent, Creative Europe Desk Denmark, Slots- og Kulturstyrelsen

Sanne Karlskov, Fuldmægtig, Uddannelses- og Forskningsministeriet/skoleområdet (tbc)

14.20 Kaffepause

 Session 2: Projektpitches

14.30 Nye midtjyske projekter pitcher: 3 min. pitch/3 min. feedback

15.45 Genvej til Europas initiativer og aktiviteter

16.00 Reception: Mød en EU-ekspert og stil spørgsmål

17.00 Slut

Tilmelding sker ved at sende en mail til Julie Jørgensen på jsj@centraldenmark.eu. Har du en god idé, du gerne vil pitche eller har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til samme eller ringe på +32 499 48 92 03.