Gode historier

Ringkøbing-Skjern får 144.000 kroner i støtte til samarbejdsmodel

9. maj 2018

Julie Sand Jørgensen og Maria Vandborg.

Med CDEU’s hjælp er det lykkedes Ringkøbing-Skjern kommunes kulturafdeling at opnå 144.000 kroner i støtte. Beløbet skal gå til at understøtte arbejdet med en ny samarbejdsmodel mellem kommune, kulturinstitution og CDEU, som skal hjælpe både mindre kulturinstitutioner og kommuner med at arbejde mere europæisk.

Helt konkret skal pengene blandt andet bruges til at frikøbe medarbejdere i et lokalt egnsteater, udveksling og formidling i EU. Dette gøres med henblik på at lave en samarbejdsmodel mellem CDEU, kommunen og en lokal kulturinstitution – en model, der skal understøtte det europæiske arbejde bedst muligt.

Ansøgningen blev skrevet for et par måneder siden, da CDEU’s kulturkonsulent, Julie Sand Jørgensen, var på jobudveksling i Ringkøbing-Skjern Kommunes kulturafdeling hos kulturkonsulent Maria Vandborg, hvor billedet også stammer fra.

– Vi er så glade for, at dette er lykkedes, fortæller kulturkonsulent Maria Vandborg. Det har rigtig stor betydning ift. at kunne afsætte de ressourcer, som det reelt kræver, for at lave en model, som andre kulturinstitutioner også kan have glæde af fremadrettet, når de vil arbejde europæisk.

CDEU’s kulturkonsulent, Julie Sand Jørgensen, supplerer:

– Det kræver noget ret specielt, når mindre kulturinstitutioner skal ansøge europæiske midler fremfor, når de ansøger om nationale midler. Den støtte, der nu er givet, kan hjælpe med til at udvikle et nyt koncept for, hvordan en mindre kulturinstitution kan komme helskindet igennem en EU-ansøgningsproces og træde ind i et EU-projekt.