Gode historier

Fem midtjyske firmaer har fået 325.000 kroner til at lave EU-ansøgninger

23. maj 2018

CDEU’s forløb, iFacilitator, har netop hjulpet fem midtjyske firmaer med at opnå i alt 325.000 kroner i midler, som gør det meget billigere at lave en egentlig EU-ansøgning.

Skal højne dansk deltagelse i europæisk forskning

EUopSTART er et støtteprogram under Uddannelses- og Forskningsministeriet, som har til formål at intensivere danske virksomheders og videninstitutioners deltagelse i europæisk forskning og innovation. EUopSTART kan give 50.000 eller endda 75.000 kroner til at komme i gang med en ansøgning.

325.000 kr. til midtjyske firmaer

Programmet er populært, og midlerne uddeles tre gange årligt. I seneste ansøgningsrunde var der altså hele fem virksomheder, som med hjælp af CDEU’s forløb, iFacilitator, fik i alt 325.000 kroner i støtte.

Får op til 75.000 kr. uden selv at gøre arbejdet

– Det er en fantastisk god mulighed for de midtjyske SMV’er, fordi det er en ren win-win situation, forklarer erhvervskonsulent hos CDEU, Tarik Kehli, som uddyber:
– Når vi først har afklaret, om idéen har potentiale til at modtage støtte, så hjælper CDEU’s forløb iFacilitator med at skrive ansøgningen til EUopSTART, og på den måde kan virksomheden altså hente 50.000 eller endda 75.000 kroner uden selv at skulle stå med arbejdet, siger Tarik Kehli.

CDEU’s erhvervskonsulenter, Thomas Steen Hansen og Tarik Kehli.

Tre trin til støtte

De penge, der bevilges under EUopSTART, kaldes forprojektsmidler, og de bruges til at udarbejde den endelige EU-ansøgning. Så sagt på en anden måde, så er der tre trin, som man skal igennem: Først vurderer CDEU, om en idé kan gå hele vejen i forhold til at opnå EU-støtte. Er svaret ja, så udarbejdes en ansøgning til EUopSTART, hvorved der kan hentes op til 75.000 kroner, alt afhængigt af, hvilket af de større EU-programmer, der søges, samt om man er koordinator på ansøgningen. Opnås EUopSTART-støtten, så skal beløbet bruges på at finansiere op til halvdelen af, hvad det koster at lave en EU-ansøgning.

Formindsker virksomhedens økonomiske risiko

De midler, som virksomheden får under EUopSTART, bruges typisk på at indkøbe ekstern hjælp til at skrive den endelige ansøgning til EU’s programmer, fortæller CDEU’s anden erhvervskonsulent, Thomas Steen Hansen, og han fortsætter:

– Ved at benytte EUopSTART, så opnår virksomheden en betydelig minimering af den økonomiske risiko ved at ansøge. Forprojektsmidlerne betyder jo, at der slet ikke skal lægges den samme mængde ressourcer i at lave en EU-ansøgning, som man ville have været nødt til at lægge, hvis EUopSTART ikke havde eksisteret.

Hør mere

Ønsker du at høre mere om EUopSTART eller om EU-støtte i det hele taget, så tøv ikke med at kontakte os på erhverv@centraldenmark.eu.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst
Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst