God historie

Aarhus Kommune i Bruxelles for at pitche om at blive iCapital

14. september 2018

Aarhus Kommune er i intens konkurrence med 11 andre europæiske byer om titlen som iCapital – og om præmien på 1 million euro. Derfor har en delegation netop besøgt Bruxelles for at pitche deres projekt for juryen.

Det er nu andet år i træk, at Aarhus er blevet nomineret til titlen som Europæisk Innovationshovedstad, iCapital, og delegationen håber på et godt resultat.

Fra venstre: Henrik Müller, klimachef ved Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, rådmand ved Aarhus Kommune, Louise Overgaard, Head of Internet Week Denmark, samt CEO ved ITK, Bo Fristed.

– Innovation er en væsentlig del af Aarhus’ DNA. I 2017 var vi Europæisk Kulturhovedstad med ’Rethink’ som tema.  Det er vigtigt for Aarhus og hele Europa, at vi gentænker og finder innovative løsninger på fremtidens udfordringer. Jeg synes, at Aarhus har meget at byde ind med og håber, at juryen er enig, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

Fire personer deltog i Bruxelles

Delegationen bestod foruden Rabih Azad-Ahmad af Louise Overgaard, Head of Internet Week Denmark, Henrik Müller, klimachef ved Aarhus Kommune, samt CEO ved ITK, Bo Fristed. CDEU har været med på sidelinjen og har hjulpet med i ansøgningsprocessen.

– Sidste år fik vi mange gode og positive tilkendegivelser for vores ansøgning, men vi håber på, at det går endnu bedre i år. Vores pitch i Bruxelles gik i hvert fald rigtig fint, og vi gav den alt, hvad vi havde, så nu er der kun tilbage at håbe, fortæller Louise Overgaard.

Nu er det så bare at vente til midten af oktober, hvor de seks endelige nominerede udråbes og inviteres med til Web Summit i Portugal til november, hvor den endelige vinder findes.

Præmier til de seks bedste

Konkurrencens form er i år ændret en smule, så hvor der sidste år var ti nominerede og præmier til de tre bedste, så er der i år tolv nominerede og præmier til de seks bedste. Vinderen får 1 million euro, mens der også vil være 100.000 euro til hver af de fem næstbedste.

De 12 nominerede byer er, foruden Aarhus, Antwerpen, Athen, Bristol, Gøteborg, Hamborg, Leuven, Lissabon, Madrid, Toulouse, Umeå og Wien.

Vi krydser selvfølgelig fingre og håber på alt det bedste!