Ansøgningsrunder

Ansøg om at blive vært for åbningen af EU Green Week 2019

3. oktober 2018

EU-Kommissionen har netop åbnet for ansøgninger om at vinde værtsrollen for åbningsceremonien ved EU Green Week 2019. Ceremonien vil finde sted 13. maj, mens selve EU Green Week løber fra den 13.-17. maj 2019 i Bruxelles.

Kommissionen søger en partner, eller en gruppe af organisationer, der vil være vært for åbningsarrangementet og som kan tilbyde en lokalitet, hvor arrangementet kan afholdes. For at ansøge, skal lokaliteten være i et EU-medlemsland, og eftersom der vil deltage højtstående politikere – såsom Kommissær for miljø, maritime anliggender og fiskeri, Karmenu Vella – skal lokaliteten være lettilgængelig.

En mulighed for at forme debatten

EU Green Week er et af årets vigtigste arrangementer i EU’s miljøpolitiske kalender. Det vil samle beslutningstagere, NGO’er, borgere og det private og er med andre ord en god mulighed for at sætte din by på det europæiske landkort.

I 2019 vil den Grønne Uge fokusere på implementering af EU’s miljøpolitik og vigtigheden af EU’s miljøpolitik, samt hvordan disse politikker skaber fordele for borgerne.

Dette års Green Week vil bl.a. sætte fokus på: Hvorfor det er vigtigt at overholde lovgivningen på miljøområdet, og hvordan skaber EU miljøpolitisk værdi for borgere? Hvordan sikrer vi, at borgere og virksomheder bliver inddraget og tager ejerskab over lovgivningen? Og vigtigst, hvordan kan EU facilitere en proces, hvor vi sikrer, at borgerne bliver hørt?

Ugen vil starte med et åbningsarrangement den 13. maj, som vil blive efterfulgt af et topmøde i Bruxelles den 15-17. maj. Værten for åbningsarrangementet vil blive toneangivende for ugens debatter.

Finansiering

Eventet arrangeret af den/de udvalgte partnere vil drage fordel af støtte fra Europa-Kommissionen, herunder politisk synlighed og international kommunikation. Selv om Europa-Kommissionen i princippet ikke finansierer tilrettelæggelsen af selve begivenheden, kan Kommissionen muligvis dække en del af de omkostninger, der er nødvendige for organiseringen af arrangementet (såsom webstreaming, catering, teknisk udstyr, kommunikationsmateriale osv.) Specifikationen vil blive aftalt med den valgte kandidat.

Er du interesseret i at blive vært, kan der findes yderligere informationer her og ansøgningsformen kan findes her.

Ansøgningsfrist er den 31. oktober 2018 klokken 17.00. 

Spørgsmål sendes til info@centraldenmark.eu

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling
Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst