God historie

Overvældende tilslutning til AU-projekt om digitalisering af byer

14. november 2018

133 grupper fra 22 forskellige lande verden over. Så mange har ansøgt om at blive partner i Horizon 2020- projektet ’SynchroniCity’, der ledes af Aarhus Universitet. Projektet søger at udbrede de bedste, datadrevne løsninger i byerne – til gavn og glæde for såvel byerne selv som for virksomhederne, der leverer løsningerne.

Aarhus er allerede anset som en stærk digital aktør på den europæiske scene, og det er Martin Brynskov fra Aarhus Universitet, der står i spidsen for projektet.

Løsninger fra ét sted kan skaleres til et andet

SynchroniCity-projektet skal sikre, at datadrevne løsninger, der testes og implementeres i én by, kan skaleres og udbredes til mange andre. På den måde får digitale Internet of Things (IoT)-virksomheder bedre muligheder for først at afprøve og senere at afsætte deres produkter. Ved at sikre ens standarder i alle deltagende byer kan både byer og virksomheder, der udvikler løsninger, desuden sikre sig value-for-money, større interoperabilitet samt bedre muligheder for at skræddersy modellen til egne ønsker – og det endda uden store ekstraomkostninger.

Fokus på digitalisering af byrummet

I 2019 vil der blive sat yderligere fokus på digitalisering af byrummet, når IoT-Week afholdes i Musikhuset, Ridehuset og AroS i Aarhus fra den 17. til den 21. juni.

CDEU medværter for digitaliseringsevent

CDEU repræsenterer Aarhus Universitet i Bruxelles og har et stort fokus på digitaliseringsdagsordenen. Derfor var CDEU i august 2018 også sammen med Martin Brynskov vært for et event kaldet ’Digitalisering af Samfundet’, hvor 50 private, regionale og kommunale aktører fra hele Danmark deltog og delte erfaringer. På dagen opnåede de desuden god inspiration fra blandt andre Karsten Dehler fra itforum, som står bag IoT-Week 2019.

Mere information

Læs mere om SynchroniCity på dette link.

Hold også øje med Connected Smart Cities-konferencen den 17. januar i Bruxelles, hvor der ligeledes vil være workshops den 16. og den 18. – mere information følger snarest på linket her

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet