God historie

Helt nyt kapitel for succesfuldt Skanderborg-firma

6. marts 2019

ReMoni har tidligere modtaget 14 mio. kr. i støtte fra EU – og nu har de netop fået 2,2 mio. oveni. Det er for alvor lykkedes virksomheden fra Skanderborg at overbevise EU om fordelene ved at overvåge energiforbruget, og nu er den handlekraftige SMV på vej fra udvikling til marked.

Det hele startede faktisk i en garage i Østbirk ved Horsens for fem år siden.

Her stod Bo Eskerod Madsen med en tese om, at energimonitorering kunne hjælpe med både at spare ressourcer og højne sikkerheden – og han fik ret. I dag har ReMoni fået adskillige millioner i støtte til at udvikle sin efterhånden lange række af unikke sensorer. De har alle det til fælles, at de kan sættes uden på kabler eller rør og måle energien, der strømmer igennem.

– 50% af den energi, vi bruger, går lige op i luften, men potentielt kan vi gøre en masse ved at monitorere energiforbruget. Vi kan både spare ressourcer, og så kan vi tjekke, at alt kører, som det skal, siger Bo Eskerod Madsen, der er CEO for ReMoni.

At komme på markedet giver nye løsninger

Med bl.a. den store støtte fra EU i ryggen har ReMoni kunnet udvikle sine idéer og vokse til at have 18 ansatte. Firmaet er rykket til større lokaler i Skanderborg, og nu er det i fuld gang med at tilpasse sine teknologier til markedet, hvilket bringer nye, spændende muligheder med sig:

– Det er et helt nyt kapitel, vi nu er i gang med, da vi har bevæget os fra ren udvikling til at komme ud i markedet. Vi har sat små 1000 sensorer op ude hos 40-50 kunder, og det er meget interessant på den måde at arbejde med demonstration og tilpasning, for det skaber også nye muligheder, fortæller CEO’en og fortsætter:

– F.eks. kan energimonitorering bruges til at undgå legionella-bakterier i vandet. Her kan vores sensorer opdage fejl i varmtvandssystemer, for er temperaturen ikke korrekt, så kan der opstå bakterier, og her nytter det ikke bare at måle engang imellem, det skal være konsekvent. Dermed kan vores løsning også bruges på helt nye områder, som vi først slet ikke havde tænkt på, og det er enormt spændende for os!

Nyt EU-projekt kombinerer styrker

Men dermed ikke sagt, at udviklingsarbejdet er lagt helt på hylden, og det er da også her, at den seneste støtte på 2,2 mio. kr. fra EU kommer ind i billedet. ReMoni er nemlig gået sammen med en bulgarsk og en islandsk virksomhed i et nyt projekt:

– I det her Eurostars-projekt vil vi tage de løsninger, vi har lavet, og brede dem ud i markedet. Det gør vi konkret ved, at de to andre virksomheder bygger deres software oven på vores løsning, så vi derved kan kombinere vores styrker og komme endnu længere ud.

For vil man være en spiller på markedet, kræver det masser af gode idéer og markante investeringer:

– Vi er stadigvæk ikke noget stort millionforetagende, for det er et konservativt marked, som det tager tid at komme ind på. Men nu er vi gået fra at være udviklingsvirksomhed og til en, der får tingene ud i markedet. Det er lækkert – og så bliver næste fase driften, slutter Bo Eskerod Madsen.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst
Maria Heilskou Pedersen
EU-specialkonsulent
Sundhed
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst