Aktuelt

Offentlig høring om Connecting Europe Facility for 2021-2027

7. august 2019

Industrien, akademiske institutioner og den offentlige sektor inviteres til at komme med input til, hvordan EU bedst kan investere de 3 mia. euro, der er på budgetteret til at skabe bedre infrastuktur for telekommunikation, energi og transport under anden del af EU-finansieringsprogrammet ’Connecting Europe Facility’.

Europa-Kommissionens generaldirektorat for kommunikationsnetværk, indhold og teknologi (DG CONNECT) har ansvaret for at udvikle et digitalt indre marked med henblik på at skabe smart, bæredygtig og inkluderende vækst i Europa.

Som et led heri lancerer Kommissionen nu en offentlig høring om Connecting Europe Facility (CEF), som er et finansieringsprogram, der understøtter transeuropæiske net og infrastrukturer inden for sektorerne transport, telekommunikation og energi.

CEF indgår i sin anden generation i 2021 i syvårsperioden 2021-2027 med et budget på 3 milliarder euro.

Hjælp til at tilpasse investeringer

Forudsætningen for at fuldt funktionelt, digitalt indre marked er en sikker og robust digital tilslutningsinfrastruktur, der dækker hele EU, har en meget høj kapacitet og som tillige er tilgængelig for alle EU-borgere såvel som til implementering af den næste generation af digitale tjenester.
Europa-Kommissionen søger derfor som nævnt input fra industri, akademiske institutioner og den offentlige sektor for at orientere og tilpasse sine investeringsprioriteter. Kommissionen søger også indsigt i, hvordan man bedst kan designe programmet for at maksimere business case til investering i digital infrastruktur.

Høring vil give værdifuld information

Den offentlige høring vil hjælpe Europa-Kommissionen med at forberede implementeringsplanen for CEF2 Digital og give værdifuld information til forberedelsen af ​​det første flerårige arbejdsprogram, der starter i 2021. Ved siden af ​​en undersøgelse og møder med interessenter vil resultaterne af denne høring tilføje de konkrete finansieringsforslag, som Kommissionen vil fremsætte.

Deltag i høringen her

På høringssiden her kan du på engelsk finde flere detaljer og deltage i undersøgelsen.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet