Aktuelt

Sæt dit præg på programmet for Digital Europe

17. september 2019

Europa-Kommissionen inviterer interessenter til Bruxelles for at diskutere og udarbejde prioriteter for den indledende fase af programmet for Digital Europe. Fokus vil særligt være på at ruste borgerne til at håndtere de udfordringer, som øget digitalisering af samfundet bringer med sig. Fristen er d. 25. oktober.

Kommissionen står bag programmet, som skal sikre den digitale transformation af Europas samfund og økonomi. Programmet er en del af det næste EU-budget for perioden 2021-2027, og det overordnede mål med programmet er at modernisere både Europas økonomi og samfund, så borgerne bedst muligt kan begå sig i fremtidens samfund og i en ny, digital virkelighed.

Konsultationen vil hjælpe Kommissionen i dens arbejde

For at udforme programmet korrekt søger Kommissionen derfor input fra den offentlige sektor, SMV’er, akademiske institutioner og fra borgerne. Konsultationen vil dermed være en mulighed for at give sit bidrag og være med til at forme Digital Europe-programmet. Den pågældende konsultation omhandler de to første år af programmet, dvs. 2021-2022.

Skal rustes til at håndtere fremtidige udfordringer

Specifikt vil programmet styrke Europa på fire områder, som har høj, strategisk vigtighed indenfor digitalisering. De fire områder er kunstig intelligens, cyber-sikkerhed, avancerede digitale evner og højt ydende computere. Disse fire områder vil sikre, at EU-borgere, herunder særligt den næste generation, er veludstyrede til at håndtere de udfordringer, som digitaliseringen bringer med sig.

Vil hjælpe på en række forskellige områder

Med programmet vil SMV’er f.eks. få nemmere adgang til at benytte bl.a. kunstig intelligens og data for at teste og udvikle nye forretningsideer. Ligeledes vil en modernisering af den offentlige sektor resultere i flere brugercentrerede ydelser inden for f.eks. sundhed og administrative services. Digital Europe-programmet vil også give adgang til nye teknologier, som kan hjælpe med at opnå klimamål.

Deltag i konsultationen

Du kan finde mere information om konsultationen her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet