Arrangementer

Seminar: Realisér dine europæiske ambitioner med Erasmus+programmet

27. november 2019

Ønsker du og din organisation at blive inspireret til, hvordan I kan arbejde internationalt, og søger I erfaringer, eksempler og netværk? Så kom til seminar for kultur- og uddannelsesaktører i Viborg den 23. januar 2020.

Central Denmark EU Office inviterer i samarbejde med VIA University College og Genvej til Europa til seminar omkring internationalisering af uddannelse og kultur. Dagens program vil tage udgangspunkt i EU’s store uddannelses- og læringsprogram, Erasmus+.

Parallelle spor går i dybden med muligheder

I løbet af seminarets første to timer vil du blive introduceret til Erasmus+programmet og få en mængde god inspiration fra tidligere projekter. Derefter deles deltagerne op i to parallelle spor; et for kulturaktører og et for uddannelsesaktører. Her vil der, via flere gode eksempler og eksperter på området, blive gået mere i dybden med EU-mulighederne i Erasmus+programmet for de enkelte områder, og senere vil der også blive mulighed for, at deltagere, der ønsker det, kan præsentere deres egne projektidéer.

Find hele programmet her

Du kan læse det detaljerede program for dagen på linket her.

Tid og sted for seminaret

Dato: Torsdag den 23. januar 2020 kl. 12:30 – 17:00.
Adresse: VIA University College, Prinsens Alle 2, 8800 Viborg.

Tilmelding

Senest den 13. januar 2020 via linket her.
NB: Skynd dig at tilmelde dig! Vi har et begrænset antal pladser, og efterspørgslen er stor.

Meget mere om Erasmus+

Erasmus+ henvender sig til skoler, offentlige myndigheder og organisationer samt kulturinstitutioner som f.eks. museer og musikskoler. Programmet kan bl.a. ansøges om støtte til udveksling af kultur- og uddannelsesaktører samt til at skabe innovative, europæiske partnerskabsprojekter, der har til formål at udvikle kultur og læring.

Bliv inspireret af vores uddannelseskatalog

En lang række aktører har allerede fået stor glæde af Erasmus+programmet, og i vores store inspirationskatalog kan du således læse massevis af gode historier om institutioner, der med succes har taget springet ud i det internationale arbejde.
Læs bl.a. om Swinging Europe fra Herning, der med hjælp fra Erasmus+ benytter kultur som katalysator for integration, og om Asmildkloster Landbrugsskole fra Viborg Kommune, der som partner i et Erasmus+projekt arbejder med at gøre de kommende landmænd bevidste om bæredygtighed og det fodaftryk, de selv sætter.

Fælles for projekterne i inspirationskataloget er, at de med hjælp fra Erasmus+ har høstet uvurderlig viden og opnået nye kontakter i hele Europa, og vi håber, at historierne kan hjælpe med at vise det store potentiale, der ligger i Erasmus+. Kataloget er lavet i samarbejde med Syddanmarks EU-kontor og Norddanmarks EU-kontor.

 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA