Aktuelt

Ny europæisk fond skal støtte cirkulær bioøkonomi

10. december 2019

Europa-Kommissionen og den Europæiske Investeringsbank har nu udvalgt en Investment Advisor for den kommende European Circular Bioeconomy Fund (ECBF). Målet med fondens bliver at yde finansiering til innovative virksomheder og projekter, der beskæftiger sig med cirkulær bioøkonomi i EU. Fonden skal bl.a. udfylde finansieringshullerne i Van Der Leyen’s New Green Deal og tiltrække private investeringer, der bringer biobaserede innovationer tættere på markedet.

 

Bæredygtig bioøkonomi vil spille en stor rolle i European Green Deal. Det vil hjælpe os med at nå vores miljø-, klima- og biodiversitetsmål i overensstemmelse med FN’s mål for bæredygtig udvikling.

Den nye fond giver adgang til finansiering til cirkulære bioøkonomiselskaber og projekter i forskellige størrelser i form af egenkapital, lån eller kvasi-egenkapital.

Carlos Moedas, EU-Kommissær for forskning og innovation, sagde følgende i forbindelse med annonceringen af fonden:

”Bæredygtig bioøkonomi vil spille en stor rolle i European Green Deal. Det vil hjælpe os med at nå vores miljø-, klima- og biodiversitetsmål i overensstemmelse med FN’s mål for bæredygtig udvikling. European Circular Bioeconomy Fund vil udfylde finansieringshullerne og tiltrække private investeringer, der bringer biobaserede innovationer tættere på markedet.”

Frembringer Europas ekspertise

ECBF er afhængig af ekspertise og specialiserede netværk til at katalysere bæredygtige innovationer og fremskynde forretningsvækst.

De sigter mod at udfylde et finansieringshul i den europæiske bioøkonomi og bringe Europas ekspertise inden for cirkulære teknologier ud på markedet.

Læs mere om nyheden her.

Læs mere om ECBF her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling