Ansøgningsrunder

Digitale løsninger til aktiv aldring søges - AAL Call 2020 er nu åbent

18. februar 2020

Har din startup en ny, digital løsning, der kan hjælpe ældre til at have en aktiv alderdom, og ønsker I at få testet løsningen hos brugere i EU? Eller mangler din kommune inspiration fra andre EU-lande i valideringen af jeres velfærdsteknologi i ældreplejen? Active and Assisted Living (AAL) 2020-ansøgningsrunden er netop offentliggjort, og her kan I hente støtte til jeres projekter.

AAL-programmet er Europas største program for udvikling af velfærdsteknologi målrettet borgere i alderen 65+. Ansøgningsrunden til støtte fra AAL-programmet henvender sig til alle, der arbejder med teknologiudvikling og implementering i sundhedssektoren, og dette indbefatter både regioner, kommuner, universiteter, brugerorganisationer samt store og små virksomheder. Emnet for årets ansøgningsrunde er: ”Healthy Ageing with the Support of Digital Solutions.”

Formål og muligheder med AAL

Formålet med call’et er at støtte innovative, transnationale og tværfaglige samarbejdsprojekter. I Danmark kan der ansøges til projekter af typen ”Small Collaborative Projects (SCP’er),” da Innovationsfonden deltager i dette call i Danmark. Det betyder, at Innovationsfonden er med til at uddele midlerne – men selve udvælgelsen af projekter har fonden ikke indflydelse på. Formålet med SCP-projekterne er at undersøge nye ideer, koncepter og tilgange til velfærdsteknologi for målgruppen. 

Projekterne har en varighed på 6-9 måneder og en mere strømlinet ansøgnings- og rapporteringsprocedure, end hvad der typisk ses i større EU-projekter. Danske partnere kan søge op til 750.000 kr. De små projekter er ud over danske deltagere åbne for partnere fra otte andre EU og EU-associerede lande: Østrig, Belgien, Italien, Holland, Norge, Rumænien, Spanien og Taiwan.

Deadline og call-tekst

Deadline for indsendelse af ansøgning til AAL-programmet er den 22. maj 2020 kl. 17.00.

Call-teksten kan findes på linket her.

Spørgsmål og yderligere info

Kontakt CDEU på info@centraldenmark.eu for rådgivning vedrørende din AAL-ansøgning, partnere, mm.

Du kan også finde mere information på Innovationsfondens hjemmeside.

Desuden har du på hjemmesiden her mulighed for at streame de forskellige præsentationer fra AAL-infodagen, som i år foregik i Wien, Østrig, ligesom du på samme side kan finde inspiration i projektforslag fra tidligere år.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Maria Heilskou Pedersen
EU-specialkonsulent
Sundhed