Arrangementer

Få indflydelse på EU’s politikker: Ansøg om at få jeres event med på EWRC 2021

4. marts 2021

Nu har jeres kommune/region en god mulighed for at yde indflydelse på EU’s kommende politikker inden for emnerne grøn omstilling, samhørighed, ny digital omstilling og involvering af borgerne: I kan nemlig blive værter for et event ved European Week of Regions and Cities, der løber af stablen online til oktober. Tilmeld jeres event senest den 26. marts.

Hvad er European Week of Regions and Cities?

Den europæiske uge for regioner og byer, også kaldet European Week of Regions and Cities (EWRC) eller #EURegionsWeek, er den største årlige Bruxelles-baserede begivenhed omhandlende den europæiske samhørighedspolitik. Ugen er arrangeret af Europa-Kommissionen og Det Europæiske Regionsråd.

Hvad er samhørighedspolitikken?

Samhørighedspolitikken i EU prøver at reducere forskelle mellem de forskellige regioners udviklingsgrad for at opnå økonomisk, social og territorial samhørighed i EU. Dette sker blandt andet gennem landdistriktsudviklingsmidler og Interreg-projekter, som har til formål at stimulere samarbejde mellem regioner.

Mulighed for at udveksle best practises og udvide jeres netværk

EWRC-eventet, som foregår over en uge, giver mulighed for at få en større forståelse af politik og for at udveksle god praksis inden for regionale og europæiske projekter. Eventet fungerer som kommunikations- og netværksplatform, som bringer repræsentanter fra både regioner og byer samt politikere, administratorer, eksperter og akademikere fra alle EU’s medlemslande sammen.

I 2020 slog den første digitale EURegionsWeek rekord med mere end 12.000 deltagere og 510 forskellige sessioner.

Del jeres synspunkter med europæiske beslutningstagere

Til EWRC diskuteres og fremvises udviklingen af EU’s samhørighedspolitik, og eventet kan hjælpe til at øge bevidstheden om jeres regionale og kommunale synspunkter over for europæiske beslutningstagere. Dette kan i sidste ende få direkte betydning for beslutningstagernes praktiske forslag til EU-politikker.

Formålet med EWRC-eventet er:

  • at diskutere fælles udfordringer
  • at tilbyde en platform til kapacitetsopbygning, læring og udveksling af erfaringer og god praksis
  • at gøre det nemmere at samarbejde og netværkssamarbejde mellem regioner og byer og
  • at indgå i debatten om EU’s samhørighedspolitik.

Hvad er emnerne for EURegionsWeek 2021?

I år vil emnerne til EURegionsWeek omhandle den grønne omstilling, samhørighed, den nye digitale omstilling og involvering af borgerne.

Praktik og ansøgning

European Week of Regions and Cities finder sted den 11.-14- oktober 2021. Man kan ansøge om at arrangere en online session under EWRC ved at ansøge senest 26. marts 2021. Har dette jeres interesse, så tøv ikke med at tage kontakt til CDEU på info@centraldenmark.eu. I har også mulighed for at læse guiden til at blive eventpartner her.

Læs om andres erfaringer

I kan desuden læse om, hvad andre har fået ud af være vært for en session på European Week of Regions and Cities, her, ligesom I  kan blive klogere på selve EURegionsWeek på linket her.

I kan også tilmelde jer nyhedsbrevet for  European Week of Regions and Cities her.

Har I spørgsmål til noget af ovenstående, eller har I brug for mere information, så er I altid velkomne til at skrive til info@centraldenmark.eu.