Arrangementer

Kom til Creative Europe-infomøde i Herning eller Aarhus den 12. oktober

15. september 2021

Arbejder du på en kulturinstitution eller i en kommune, der overvejer at deltage i spændende, internationale projekter for at hente inspiration, få nye tanker og udvikle jer selv? Så skal du deltage i et af vores Creative Europe-infomøder, der holdes den 12. oktober i hhv. Herning og Aarhus.

Creative Europe er EU’s eneste program, der er udelukkende målrettet kultursektoren, og Creative Europe har til formål at promovere og støtte internationalt samarbejde inden for de kulturelle og audiovisuelle sektorer.

Infomøder i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen

Programmet rummer også en mængde gode muligheder for midtjyske kulturaktører, og det er derfor, at CDEU i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen sætter spot på programmet på to infomøder i hhv. Herning og Aarhus den 12. oktober. Møderne foregår fysisk, men på to forskellige lokationer, så så mange deltagere som muligt kan prioritere at være med uden at have for lang transporttid.

Læring, fortælling og 1:1-sparring

Uanset om du vælger at deltage i Herning eller i Aarhus, så vil du kunne gå hjem med masser af god information om mulighederne i Creative Europe-programmet, herunder særligt om samarbejdsprojekter, samt om hvilke behov og udfordringer du med fordel kan adressere i et EU-projekt.

Du vil også få en fortælling fra en kulturaktør, der selv har prøvet kræfter med programmet, og så kan du få 1:1 sparring om dine projekttanker med enten Saxe Lomholt, der er Head of Creative Europe Desk Denmark under Slots- og Kulturstyrelsen, eller med Louise Godt, der er EU-kulturrådgiver ved CDEU.

Ser frem mod kommende ansøgningsfrist

Det nye Creative Europe-program for perioden 2021-2027 blev lanceret i juni i år, og mens programmets første ansøgningsfrist for samarbejdsprojekter lå i starten af september, så ser vi med disse to infomøder frem mod åbningen af næste ansøgningsrunde, for det er afgørende at komme i gang i god tid:

”Næste ansøgningsfrist er endnu ikke fastlagt, men vi regner med, at den kommer til at ligge i starten af 2022. Det betyder, at hvis man som kulturinstitution eller kommune vil have del i de mange, gode midler, der er afsat til europæiske kulturprojekter, så skal man komme i gang med forberedelserne nu, og vores infomøder er det oplagte sted at starte”, lyder det fra Louise Godt, CDEU.

Hvem kan deltage?

Infomøderne er særligt relevante for kulturinstitutioner og -organisationer som f.eks. museer, teatre, musikskoler, biblioteker og lignende, for videregående uddannelsesinstitutioner såsom f.eks. konservatorier, og for kommuner.

Dato og tidspunkt

Dato for begge infomøder: 12. oktober 2021

Kl. 10.00 – 12.00 på Fermaten, Smallegade 4, 7400 Herning

Kl. 14.00 – 16.00 på DOKK1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus.

Du vil ugen før infomøderne modtage flere detaljer om det møde, du er tilmeldt, herunder vejvisning og information om mødelokale.

Tilmelding

Tilmelding skal ske senest onsdag d. 6. oktober via dette link.

Fokus på kultur-delprogrammet

OBS: Der vil på informationsmødet være fokus på kultur-delprogrammet under Creative Europe.
For spørgsmål til medie-delprogrammet målrettet film- og mediesektoren, kontakt venligst Creative Europe Media Desk. 

Baggrund

Læs vores baggrundsartikel om det nye Creative Europe-program her: Særligt for kulturaktører: Det nye Creative Europe-program er åbnet – Central Denmark EU Office

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur