God historie

Vellykkede Creative Europe-møder: ’Så givende at møde aktørerne uden at have en skærm mellem os'

15. oktober 2021

Den 12. oktober stod CDEU sammen med Creative Europe Desk Denmark bag to vellykkede infomøder om Creative Europe-programmet. Det store EU-program for kultursektoren er blevet både lettere og mere enkelt at ansøge, og samtidig dækker det flere af ansøgerens udgifter end tidligere. Derfor var det også ekstra glædeligt at se så mange møde op til vores to infomøder for at høre om mulighederne.

Saxe Lomholt fortæller om Creative Europe-programmet på infomødet i Aarhus

Det første infomøde blev holdt på Herning Bibliotek om formiddagen den 12. oktober, og om eftermiddagen var det så DOKK1 i Aarhus, der lagde lokaler til.

‘Så givende, at der ikke var en skærm imellem’

CDEU’s kulturkonsulent Louise Godt, der stod for arrangementerne, kan nærmest ikke få armene ned over at have afholdt to fysiske arrangementer:

Louise Godt, CDEU’s EU-kulturkonsulent

Det var simpelthen bare så givende at komme ud og kunne sprede de gode nyheder om Creative Europe-programmet, uden at der var en skærm imellem. Det kunne vi også tydeligt mærke på deltagerne, der var glade for både at kunne møde og udveksle idéer med hinanden på kryds og tværs, fortæller hun

To forskellige formater, begge med godt udbytte

De to arrangementer havde hvert sit format, som hver især kunne noget særligt, fortæller Louise Godt:

Idéudvikling ved infomødet i Herning

– I Herning sad vi med fire aktører om et cafébord og tog snakken mere uformelt, mens vi fokuserede på aktørernes specifikke projektideer, fortæller Louise Godt.

Saxe Lomholt fortæller ved infomødet i Aarhus

– I Aarhus var 20 aktører, der dels blev klogere på mulighederne i Creative Europe-programmet, dels brugte lejligheden til at nærværke med hinanden i stor stil, lyder det fra Louise Godt.

Tæmmede myten om den besværlige EU-ansøgning

Sammen med Saxe Lomholt, der er Head of Creative Europe Desk Denmark, gik Louise Godt på begge infomøder i dybden med Creative Europe-programmet, hvilket var en god anledning til at tæmme myten om den besværlige EU-ansøgning:

  • I sammenligning med det tidligere Creative Europe-program, så er det nye program blevet meget mere enkelt at søge. Folkene bag programmet har virkelig lyttet til den feedback, som det tidligere program fik, og det har gjort det nye program lettere at gå til og at administrere, fortæller Louise Godt.

Dækker helt op til 80% af de samlede udgifter

Louise Godt fortsætter:

  • Vigtigt er det også at nævne, at det nye Creative Europe-program dækker helt op til 80% af de samlede udgifter, som man som kulturorganisation måtte have til et EU-projekt. Det er en mærkbar forhøjelse, og det gør, at man som kulturinstitution skal have væsentligt færre penge op af lommen, hvis man vil indgå i et Creative Europe-projekt, slutter Louise Godt.

Vil du vide mere om Creative Europe?

Er du blevet nysgerrig på mulighederne i Creative Europe, så er du velkommen til at dykke ned i vores baggrundsartikel om programmet lige her.

Du er også meget velkommen til at kontakte enten Louise Godt eller hendes kollega i kulturteamet hos CDEU, Julie Sand Jørgensen, for en uforpligtende snak – du finder deres kontaktinformation lige herunder.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur