God historie

Ledelsen fra Aarhus Universitet på besøg i Belgien

1. juni 2022

Den 16. og 17. maj var hele ledelsen fra Aarhus Universitet (AU) i Belgien, og fællesnævner for besøget var de store, europæiske dagsordener samt hvordan forskningen og universiteterne bidrager til disse. Besøget startede således med besøg på UC Louvain, hvor AU mødtes med sine fæller i universitetsalliancen Circle U, og dagen efter gik turen til Bruxelles. Her ventede en række møder med blandt andre Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen.

Hele AU’s ledelse på besøg i Bruxelles, her fotograferet i CDEU’s have

Møderne i Bruxelles talte bl.a. europaparlamentariker Niels Fuglsang (A), Generaldirektoraterne RTD, EAC, ENER og CNECT samt The Guild of Research Intensive Universities og European University Alliance.

Rektor: Samarbejde giver os selv bedre chancer for at klare de store, globale udfordringer

Universitetsledelsen lytter til Thomas Jørgensen, Director for Policy Coordination and Foresight, European University Alliance

Rektor for AU, Brian Bech Nielsen, udtaler om baggrunden for besøget:

  • Vi har aldrig haft så mange og så dybe samarbejder med vores omverden, som vi har nu. Når vi rækker ud på den måde, så er det netop, fordi det er en vigtig del af vores mission som universitet. Og det er kun blevet vigtigere med årene. Igennem samarbejde styrker vi både forskning, uddannelse og innovation, og på den måde giver vi os selv bedre chancer for at klare de store globale udfordringer og skabe bedre samfund.

Igennem samarbejde styrker vi både forskning, uddannelse og innovation, og på den måde giver vi os selv bedre chancer for at klare de store globale udfordringer og skabe bedre samfund – Brian Bech Nielsen, rektor for Aarhus Universitet

Universitetsledelsen mødes med danskere inden for R&I i Bruxelles

Mødtes også med en række danskere inden for R&I i Bruxelles

Som afslutning på programmet den 17. maj mødtes universitetsledelsen med en række danskere ansat inden for forskning og uddannelse i Bruxelles. Vi siger tak til alle, der deltog, og stor tak til AU’s ledelse for et meget givende besøg.

‘Vi skal skabe partnerskaber, der er i stand til at håndtere de store samfundsudfordringer’

Efter at den øvrige AU-ledelse var rejst hjem den 17. maj, så fortsatte AU’s TECH-fakultet med Eskild Holm Nielsen i spidsen i Bruxelles den 18. maj. Den dag var Eskild Holm Nielsen nemlig med til at lancere forskningsinitativet START, som AU og de øvrige syv danske universiteter står bag, på den europæiske scene. START-initiativet handler om forsknings- og innovationssamarbejde inden for bæredygtig omstilling af landbrug og fødevaresektorerne, og Eskild Holm Nielsen udtaler:

  • Der er stadig større fokus på missionsdrevet forskning i EU, hvor vi skal skabe partnerskaber, der er i stand til at håndtere de store samfundsudfordringer inden for blandt andet klima, energi og digitalisering. Ved at intensivere vores europæiske samarbejder, og ved at samle aktører på tværs af stat, erhvervsliv, fonde, universiteter og samfund, kan vi være med til at accelerere udviklingen af ny viden, teknologier og løsninger.

Ved at intensivere vores europæiske samarbejder, og ved at samle aktører på tværs af stat, erhvervsliv, fonde, universiteter og samfund, kan vi være med til at accelerere udviklingen af ny viden, teknologier og løsninger – Eskild Holm Nielsen, dekan ved TECH-fakultetet, AU

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet