Arrangementer

Energiinvesteringer for viderekommende: Lær EU's The Innovation Fund at kende

28. september 2022

Så er der en sjælden mulighed for at blive klogere på EU’s program The Innovation Fund, der støtter demonstration af nye energiteknologier i fuld skala. Sammen med en ekspert på området går vi i dybden med emnet på et online event fra kl. 8.00 til 9.00 den 1. november 2022.

Head of Energy and Sustainability Programs hos Innovayt, Ana Martín González, og Thomas Steen Hansen, CDEU, som begge vil tale ved det online arrangement

Endnu ingen danske virksomheder blandt støttemodtagere

EU’s The Innovation Fund skal hjælpe med at løfte risikoen ved at investere i og drive energianlæg baseret på ny teknologi. Men til trods for, at danske virksomheder lægger en betragtelig aktivitet for dagen, når det kommer til omstillingen til vedvarende energi, så er der endnu ikke nogen danske virksomheder, der har landet en bevilling fra programmet.

Når Ana Martín González deler ud af sine erfaringer, så er der som virksomhed al mulig god grund til at spidse ører. Her har vi nemlig at gøre med et program, der via sine høje støtteprocenter kan mindske den økonomiske risiko ganske betragteligt for de danske virksomheder, der arbejder inden for omstilling til vedvarende energi – Thomas Steen Hansen, CDEU

Lær fra en ekspert

Det vil på CDEU gerne være med til at ændre på, og derfor har vi allieret os med Ana Martín González fra firmaet Innovayt, som er ekspert på programmet, og som allerede har førstehåndserfaringer med at søge det:

– Når Ana Martín González deler ud af sine erfaringer fra arbejdet med The Innovation Fund, så er der som virksomhed al mulig god grund til at spidse ører. Her har vi nemlig at gøre med et program, der via sine høje støtteprocenter kan mindske den økonomiske risiko ganske betragteligt for de danske virksomheder, der arbejder inden for omstilling til vedvarende energi – og det gælder for både små og store virksomheder, fortæller CDEU’s erhvervskonsulent, Thomas Steen Hansen, som også vil tale til eventet.

Small og Large scale

The Innovation Fund har nemlig to kategorier, som man kan søge:

Small Scale, som er for projekter på mellem 2,5 og 7,5 mio. euro, og hvor EU støtter op til 60% af meromkostningen ved at investere i den nye teknologis CAPEX (omkostninger til anskaffelse af anlægget).

Large Scale. som er for projekter på over 7,5 mio. euro. I denne kategori støttes op til 60% af både meromkostningen til CAPEX og OPEX (driftsomkostninger).

Konkurrenceparametre

Når det kommer til at skulle tildele støtte, så konkurrerer projekterne primært om prisen pr. elimineret ton CO2-udledning, Men samtidig spiller også teknologisk nyhedsværdi en væsentlig rolle i programmets evaluering.

Dato og tidspunkt

Meld jer derfor til vores online event og bliv klogere på, hvorvidt netop dette program er det, som jeres virksomhed har brug for til at løfte noget af risikoen ved jeres næste store energiinvestering.
Eventet afholdes online den 1. november 2022 fra kl. 8.00 – 9.00. Oplæggene vil være på engelsk.

Tilmelding

Du tilmelder dig ved at sende en mail til erhverv@centraldenmark.eu senest den 25. oktober 2022.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst