GODE HISTORIER

Danmark - 50 år i EU

20. januar 2023

Lars Holte Nielsen, direktør for CDEU

SAMMEN ER VI STÆRKERE

I 2023 fejrer Danmark 50 års medlemskab i EU. Folketinget har sat fokus på jubilæet ved at bede de danske kommuners, regioners og universiteters repræsentationer i Bruxelles om at udtrykke værdien af EU-samarbejdet. Det er ikke overraskende, at vi er positive overfor EU, da vi i vores daglige arbejde ser den store værdi, EU og europæisk samarbejde skaber for borgerne og virksomhederne i Danmark. Se med i denne lille film, hvor direktør for CDEU Lars Holte Nielsen og kollegaer fra de danske repræsentationer for kommuner, regioner og universiteter i Dacob-samarbejdet fortæller om EU’s betydning set fra et lokalt og regionalt perspektiv. 

DACOB

Dacob (Danish Local, Regional and Research Co-Op Brussels) er et samarbejde mellem repræsentationer for danske kommuner, regioner og universiteter i Bruxelles. Samarbejdet består af: Central Denmark EU Office, Greater Copenhagen EU Office, Norddanmarks EU-kontor, South Denmark European Office og Aalborg Universitet.

Formålet med kontorerne er at sikre den størst mulige værdi af det europæiske samarbejde. Alle kontorerne arbejder for såvel de kommunale forvaltninger som for regionen, private virksomheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner, kulturinstitutioner og andre aktører rundt i landet.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lars Holte Nielsen
Direktør