Gode historier

CDEU er med ved Dual-Use-konference ved Aarhus

19. april 2017

Den 4. og 5. maj er CDEU med, når CenSec, Enterprise Europe Network og EU-Kommissionen inviterer til konference i Sabro ved Aarhus om forretningsperspektiverne inden for dual-use.

Dual-use er en relativt ny forretningsmodel, som blev lanceret af EU-Kommissionen i 2013, og som går ud på at samordne civile og militære løsninger, så de kan bruges mere end ét sted. Et eksempel er satellitter, der kan overvåge oliespild, men som også kan opsnappe, om nogen trænger ind på et givent territorium.
Med dual-use udnytter man både ressourcer og markedsføring dobbelt.

Et overset område med stort potentiale

Der er dermed store forretningsperspektiver på området, som hidtil har været ret overset:

– Dual-use har i Danmark været lidt af et industrielt blindspot. De danske virksomheder har ikke rigtigt udnyttet de muligheder, der er opstået via EU, og det er derfor, vi nu sætter fokus på det.

Sådan fortæller Klaus Bolving, der er CEO for CenSec, den primære klyngeorganisation blandt de små- og mellemstore danske virksomheder, der er eller ønsker at blive leverandør til forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien samt jernbane- off-shore- og den maritime industri.

Det fokus vil CDEU benytte til at oplyse om mulighederne for EU-støtte:

– CDEU er med, fordi vi altid er på udkig efter innovative, midtjyske idéer, der kunne være interessante for EU at støtte. Dual-use er i denne sammenhæng ekstra interessant, da EU ser meget positivt på løsninger, der kan benyttes i flere sammenhænge og dermed komme flest mulige mennesker til gavn, fortæller Thomas Steen Hansen, der er erhvervskonsulent ved CDEU.

Forventer over 100 deltagere

På konferencen forventes et deltagerfelt med alle fra myndigheder over forskningsinstitutioner til virksomheder, og især de sidste vil ifølge Klaus Bolving kunne få god brug af CDEU, hvis der skal hentes støtte til en idé:

– Fysisk har vi intet kontor i EU, så vi har brug for den hjælp, som CDEU kan tilbyde. Kontoret giver både en indgang til et stærkt netværk og en let indgang til EU’s investeringsmuligheder, så derfor er det at have CDEU med på konferencen værdifuldt i sig selv.

Midtjyske Terma er allerede tilmeldt, og det samme er internationale sværvægtere som Airbus og Boeing. Der vil være præsentationer af forretningsmodeller fra såvel podiet som en række stande, og så vil der være to timer sat af til såkaldt ’matchmaking’, hvor CenSec står for at matche folk fra de forskellige industrier med hinanden, så der forhåbentligt kan udvikles nye samarbejder.

Hvis din virksomhed er interesseret i at deltage i den gratis konference, så finder du de praktiske detaljer herunder:

Dato: 4. og 5. maj 2017 – og tilmeldingsfristen er den 2. maj 2017.
Adresse: Hotel Sabro Kro, Viborgvej 780, 8471 Sabro.
Mere info og tilmeldingwww.b2match.eu/dual-use2017