Arrangementer

Webinar for kommuner: Søg en Erasmus+-akkreditering på kulturområdet

30. maj 2023

Norddjurs, Aarhus, Ringkøbing-Skjern og Lemvig har allerede fået én – skal jeres kommune mon være den næste, der opnår en Erasmus+akkreditering og dermed gør det lettere for jeres kulturaktører at hente viden og inspiration i udlandet? Så bør I deltage i vores webinar den 21. juni 2023 fra 9.00 til 10.30. 

På webinaret vil vi sammen med Syd– og Norddanmarks EU-kontorer introducere jer til, hvordan I kan udvikle kommunens kulturtilbud ved at søge om en Erasmus+akkreditering på vegne af jeres kulturaktører.   

En EU-ansøgning kan være en stor mundfuld for den enkelte kulturaktør

Og hvordan hænger det så sammen? Jo, mens Erasmus+-programmet tilbyder fantastiske muligheder for kulturaktører, der vil drage nytte af internationalt samarbejde og hente europæisk inspiration hjem, så kan det også være en meget stor mundfuld for den enkelte kulturaktør at give sig i kast med EU-ansøgningen.  

Akkreditering gør vejen til støtte meget mere overskuelig

Her kommer en Erasmus+-akkreditering ind i billedet: Med sådan en i hånden behøver kulturinstitutionen ikke selv at ansøge EU om støtte. Kommunen har allerede ansøgt og fået en akkreditering, som alle dens kulturinstitutioner kan drage nytte af. Det gør vejen til støtte meget mere overskuelig for den enkelte kulturaktør:  

  • Kommuner har i kraft af deres størrelse nogle administrative muskler, der er oplagte at aktivere, når man som kulturaktør gerne vil afsted ud over landets grænser. Med den her akkreditering er byrden og papirarbejdet flyttet fra den enkelte institution, så det at søge om Erasmus+-støtte til f.eks. udveksling bliver meget mere ligetil for kulturaktøren, lyder det fra CDEU’s kulturrådgiver, Louise Godt, der også deltager i webinaret.  

Akkrediteringer til fire midtjyske kommuner 

Fire midtjyske kommuner er allerede blevet hjulpet frem til en Erasmus+akkreditering af CDEU: I år er det Ringkøbing-Skjern og Lemvig, mens det sidste år var Norddjurs og Aarhus Kommune.

Det her handler for os som kommune både om at understøtte aktørerne og om at rekruttere de bedste medarbejdere: Ved at understøtte på denne måde kan vi bidrage til, at kulturinstitutionerne forbliver nogle gode og inspirerende steder at arbejde, og det er selvfølgelig rigtig interessant for os. – Jesper Stubsgaard Holst, kulturkonsulent, Norddjurs Kommune

Begejstrede aktører og god branding for kommunen

Vi talte i den forbindelse med Norddjurs Kommunes kulturkonsulenter Zenia Strunck Mikkelsen og Jesper Stubsgaard Holst om alle de gode perspektiver i akkrediteringen: Kulturaktørerne var begejstrede for en lettere vej til at støtte, der kunne bruges til at komme ud over grænserne på en lettere måde, og kommunen selv var også bevidst om, at en akkreditering kan benyttes i brandingsammenhæng: 

  • Det her handler for os som kommune både om at understøtte aktørerne og om at rekruttere de bedste medarbejdere: Ved at understøtte på denne måde kan vi bidrage til, at kulturinstitutionerne forbliver nogle gode og inspirerende steder at arbejde, og det er selvfølgelig rigtig interessant for os, fortalte Jesper Stubsgaard Holst i artiklen 

Lyder noget af dette også interessant for jeres kommune, så er det bare med at deltage i webinaret den 21. juni.  

Dato og tidspunkt for webinaret

Onsdag d. 21. juni kl. 9.00-10.30.  
Webinaret foregår på Teams, og du modtager en indkaldelse dagen inden. 

Tilmelding

Du kan tilmelde dig via dette link. Tilmeldingsfristen er d. 20. juni kl. 12.00 

Lidt om oplægsholderne

Det er Uddannelses-og Forskningsstyrelsen, der tildeler Erasmus+akkrediteringerne på vegne af EU, og derfor vil Emil Thirup-Sorknæs fra Uddannelses-og Forskningsstyrelsen på webinaret stå for at præsentere Erasmus+ programmet og muligheden for at blive akkrediteret. På webinaret vil du også kunne høre om to danske kommuners erfaringer med Erasmus+programmet.  

Program

09.00-09.05:
Velkommen
 

v/Louise Godt, EU-rådgiver, Central Denmark EU Office 

09.05-09.35:
Præsentation af Erasmus+ programmet og muligheden for at blive akkrediteret 
  

v/Emil Thirup-Sorknæs, Uddannelses-og Forskningsstyrelsen  

09.35-10.05:
Deling af erfaringer

v/ Kolding og Aalborg Kommune

10.05 – 10.25:
Q&A
 

v/ EU-konsulenterne samt Uddannelses- og Forskningsstyrelsen  

10.25 – 10.30:
Tak for i dag   

Spørgsmål?

Skulle du have spørgsmål, så tager du bare fat i Louise Godt på en e-mail – hendes kontaktinfo står lige under artiklen her.  

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur