Gode historier

Datadrevne virksomheder skal hente endnu mere EU-støtte

15. november 2017

Thomas Steen Hansen holder oplæg.

Big data – even bigger possibilities.

Sådan kan man beskrive idéen bag den workshop, som CDEU’s erhvervsteam netop har afholdt i Aarhus. Her var fokus nemlig på at få udbredt budskabet om EU’s meget positive syn på virksomheder, der finder nye løsninger – og her spiller virkeligt store mængder data en anseelig rolle:

–          Der er rigtigt gode støttemuligheder for idéer, som kan udnytte nye datakilder og Big Data til at løse nye opgaver i samfundet. Derfor er det helt oplagt for CDEU at tage fat i netop det miljø, der er omkring universiteterne, fortæller CDEU’s erhvervskonsulent, Thomas Steen Hansen, og fortsætter:

–          I dette tilfælde handler det om at omsætte al den analysekraft, som de studerende har lært at mestre på studiet, til produkter og services, der skaber ny værdi for kunderne.

HatchIT Lab var den helt rigtige location

CDEU afholdt workshoppen i Aarhus i samarbejde med Væksthus Midtjylland og iværksættervirksomheden FieldSense på HatchIT Lab, der ligger på Aarhus Universitet – og valget af netop den location var bestemt ikke noget tilfælde:

–          Vi vil rigtigt gerne arbejde os tættere på universitetsmiljøerne, da det netop er de videnstunge iværksættervirksomheder, som er født ud af universiteterne, der har specialiseret sig i at omsætte data til nye løsninger – og det er disse løsninger, der har EU’s interesse, fortæller Thomas Steen Hansen.

Foruden de iværksættere, der beskæftiger sig med data, så var der også deltagere med på workshoppen fra AU Engineering. Disse deltagere kom med flere idéer til konkrete, fysiske produkter, og også de fik god viden med hjem om mulighederne for at søge støtte i EU til at udvikle deres idéer.

Flere valgte at begynde afklaringsforløb

I alt dukkede syv virksomheder op for at høre nærmere om mulighederne for EU-støtte, og heraf tog fem virksomheder et personligt møde med konsulenter fra CDEU’s afklaringsforløb for virksomheder, iFacilitator. Af disse fem virksomheder havde tre så gode idéer, at der blev aftalt opfølgende møder, så der kan ses nærmere på mulighederne for EU-støtte.

–          Det er bestemt ikke sidste gang, at vi afholder arrangementer som dette. Det ligger i en helt naturlig forlængelse af vores indsats over for iværksættere, og derfor er det også oplagt, at vi gentager succesen, lyder det fra Thomas Steen Hansen.

Succeshistorie: Opnåede 850.000 kr. i støtte

CDEU har allerede afklaret mulighederne for EU-støtte for en stribe af iværksættere, der beskæftiger sig med data. Et eksempel er firmaet Combat Stroke fra Aarhus, der sidste år opnåede 850.000 kroner i støtte til at ansætte en PhD-specialist (Post.Doc.) i et år. Her fik PhD-specialisten til opgave at kombinere meget store patientdatamængder med sin sundhedsfaglige viden for at kunne forudsige, om en patient ville tage godt imod en given behandling.

Hør mere

Hvis du har lyst til at høre mere om mulighederne for EU-støtte for enten iværksættere, SMV’er eller større virksomheder, så tøv ikke med at kontakte os på erhverv@centraldenmark.eu.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst