Gode historier

CDEU fejrede 10-årsjubilæum med Margrethe Vestager som festtaler

8. november 2017

Fredag den 3. november 2017 blev Midtjyllands indsats i EU fejret med manér, da CDEU holdt sit 10-års jubilæum. Det skete på Skanderborg Fælled, hvor en særdeles veloplagt Margrethe Vestager var med som festtaler for de 200 indbudte gæster. Vi spurgte EU-kommissæren om, hvorfor det egentlig nytter for Midtjylland at have et kontor i Bruxelles, og svaret var ikke til at tage fejl af:
–          Det er meget vigtigt, for selv om vi lever i en digital verden, så er det at være tilstede, det at kunne tage fat i nogen og holde et møde, det er altså stadigvæk noget, der virker. Det kan godt være, at det er gammeldags, men det er godt nok også effektivt, forklarede en smilende Margrethe Vestager.

Margrethe Vestager holder festtale ved CDEU’s 10 årsjubilæum d. 3. november 2017 på Skanderborg Fælled 1, i Byrådssalen, 8660 Skanderborg

Foran det 200 mand store publikum, der bestod af repræsentanter fra CDEU’s ejerkreds og en bred vifte af vore mange øvrige samarbejdspartnere fra hele Midtjylland, uddybede Margrethe Vestager sit budskab:

–          Når vi bygger tillid op, så gør vi det mest og bedst, når vi mødes med hinanden, sagde EU-konkurrencekommissæren, som også ser CDEU’s europæiske arbejde som et eksempel til efterfølgelse:

–          Det, som er opbygget her, det er et eksempel på det, som vi har brug for mere af. Vi har brug for flere mennesker, som kommer sammen om konkrete ting, der virker i hverdagen og løser de problemer, som vi har foran os, men også skaber nye muligheder.

Foruden at lytte til Vestager og en række andre festtalere, så kunne gæsterne også besøge den opstillede projektcafé. Her havde seks af de projekter, som CDEU har hjulpet med det europæiske arbejde, stillet op for at forklare nærmere om fordelene ved at arbejde internationalt. Vestager aflagde her blandt andet besøg hos flere innovative SMV’er, der har fået EU-støtte, og så besøgte hun også klimatilpasningsprojektet Coast 2 Coast Climate Challenge, som CDEU har hjulpet fra start, og som har samlet 31 partnere fra hele Midtjylland for i fællesskab at bekæmpe effekterne af klimaforandringerne.

Alle vi her på CDEU er simpelthen så glade for, at så mange af vores samarbejdspartnere havde lyst til at komme og være med til at gøre vores jubilæum til en fantastisk dag.
Vi siger tak både for i fredags og tak for de første 10 år – vi glæder os meget til at fortsætte arbejdet for Midtjylland.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling
Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet
Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst